Antena 3 CNN Externe Oficial ucrainean: "Se încearcă federalizarea Ucrainei pe modelul iugoslav"

Oficial ucrainean: "Se încearcă federalizarea Ucrainei pe modelul iugoslav"

Oficial ucrainean: "Se încearcă federalizarea Ucrainei pe modelul iugoslav"
21 Ian 2014   •   16:18

"Protestele de la Kiev nu sunt coordonate de opoziţie, ci de serviciile secrete străine prezente şi active în Ucraina", susţine deputatul din Partidul Regiunilor, Vadim Kolesnicenko.

"Preşedintele Ianukovici propune de o jumătate de lună liderilor opoziţiei să înceapă negocierile şi să găsească soluţii. Dar problema e alta, opoziţia nu controlează procesele de masă, controlul este deţinut de serviciile secrete străine", a adăugat parlamentarul ucrainean pentru UNN.

Kolesnicenko a declarat că că doar în luna decembrie, autorităţile de la Kiev au expulzat 300 de persoane specializate în organizarea acţiunilor de tip anarhist şi destabilizarea unei stări conflictuale.

Potrivit aceleiaşi surse, "peste 100 de cetăţeni străini, experţi în acţiuni subversive, au rămas încă la Kiev, sub o mască protectoare de aşa-zişi jurnalişti. În plus, aproximativ 1700 de militanţi pun la punct minuţios revoltele în masă."

"Problema nu este integrarea europeană şi nici puterea. Este un proiect global de distrugere şi federalizare a Ucrainei. Se încearcă crearea unui nucleu de confruntare civilă, aşa cum s-a întâmplat şi în Iugoslavia", a concluzionat Kolesnicenko.

×
Subiecte în articol: proteste
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close