Într-un interviu difuzat duminică, pe postul CBS, Alexander a comparat scenariul ipotetic cu o situaţie de luare de ostatici: "dacă un individ ucide 10 din cei 50 ostatici ai săi, el nu poate fi cruţat în schimbul eliberării celorlalţi 40 eliberaţi", a explicat oficialul.
"Cred că oamenii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru acţiunile lor. Ultimul lucru, pe care ni-l dorim acum, este ca o altă persoană să fugă în Hong Kong, apoi să se refugieze în Rusia, având asupra sa un alt set de date şi să se gândească că poate scăpa cu o înţelegere de acest tip", a spus Alexander.
Cu toate acestea, opinia exprimată de şeful NSA nu este una unanimă în rândul ofiţerilor de rang înalt din agenţie americană.
Rick Ledgett, cel care se ocupă de evaluarea pagubelor NSA, pricinuite de Snowden, este de cu totul altă părere.
"Din punctul meu de vedere, este necesar să aprofundăm această problemă. Eu aş cere asigurări solide pentru securizarea tuturor datelor expuse", a comentat Ledgett pentru aceeaşi sursă.
Tot el spune că cele mai îngrijorătoare informaţii sustrase de Snowden sunt cele care indică metodele prin care celelalte state se pot proteja împotriva eforturilor SUA de a le spiona.
"Acum, el (n.r. Snowden) are cheile regatului", precizat Ledgett la final.