Antena 3 CNN Externe Oficial american: "Iranul va suferi consecințe cataclismice dacă va ataca Israelul"

Oficial american: "Iranul va suferi consecințe cataclismice dacă va ataca Israelul"

Typhoon
Aparat de luptă Eurofighter Typhoon, surprins în timpul decolării de la baza RAF din Akrotiri, Cipru. Marea Britanie și Franța fac parte din coaliția condusă de SUA, menită să ajute Israelul să se apere în fața amenințărilor regionale. Sursă foto: hepta / DPA Images
de A.I.    |    17 Aug 2024   •   00:08

Iranul va suferi "consecințe cataclismice" în cazul în care lansează un atac asupra Israelului, a declarat, vineri, un oficial american de rang înalt, care a cerut anonimatul, transmite Agerpres citând AFP.

"Am dori să-i descurajăm pe iranieni (...) să meargă pe această cale, întrucât consecințele ar fi cataclismice, în special pentru republica islamică", a indicat acest oficial.

El a avertizat împotriva oricărui demers iranian care ar putea face să eșueze "discuțiile delicate" privind un armistițiu în Fâșia Gaza.

Separat, Times of Israel citează, de asemenea, un oficial american care a afirmat că SUA "vor face tot ce este necesar pentru a apăra Israelul împotriva oricăror atacuri din Iran".

Acesta a reconfirmat că Statele Unite au mutat o cantitate semnificativă de resurse militare în Orientul Mijlociu, într-un efort coordonat cu francezii, britanicii și alți aliați, astfel încât să fie totul pregătit "pentru orice situație".

"Am fost, de asemenea, angajați într-o diplomație extinsă în regiune, pentru a clarifica toate consecințele în cazul în care ar avea loc un astfel de atac (al Iranului în Israel)", a spus oficialul citat de Times of Israel.

El a conchis că ar fi "ironic" ca Iranul să torpileze eforturile de încetare a focului în Gaza, după ce gruparea Hamas, care a beneficiat de sprijinul Teheranului, a început războiul prin atacul lansat în Israel pe 7 octombrie 2023.

Ministrul israelian de Externe cere SUA și aliaților să atace Iranul, în cazul în care republica islamică atacă statul evreu

Ministrul israelian de externe Israel Katz a declarat, vineri, că se așteaptă ca SUA și alți aliați să se alăture țării sale "pentru a ataca Iranul", dacă acesta din urmă lansează un atac asupra statului evreu.

Declarația a fost făcută în timpul unei întrevederi cu omologii săi francez și britanic.

Cei doi miniștri efectuează o vizită comună în Israel și în teritoriile palestiniene pentru a identifica modalități de evitare a escaladării regionale, în contextul războiului din Fâșia Gaza.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close