Antena 3 CNN Externe Obama şi-a încheiat vizita în Israel şi se îndreaptă spre Germania

Obama şi-a încheiat vizita în Israel şi se îndreaptă spre Germania

Obama şi-a încheiat vizita în Israel şi se îndreaptă spre Germania
24 Iul 2008   •   09:13

Candidatul democrat la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama, şi-a încheiat, cu puţin timp în urmă, vizita în Israel printr-o rugăciune la Zidul Plângerii din Ierusalim. Obama, care s-a aflat miercuri şi în teritoriile palestiniene, a declarat că lumea trebuie să împiedice Iranul să obţină arma nucleară. Senatorul este aşteptat, joi, în Germania.

Barack Obama a făcut o vizită la Sderot, oraş din sudul Israelului, care a fost în ultimii şapte ani tinţa rachetelelor lansate de extremiştii palestinieni din Gaza. Însoţit de ministrul de Externe Tzipi Livni şi de ministrul Apărări Ehud Barak, candidatul democrat la Casa Albă a vizitat şi o casă, avariată recent de o astfel de rachetă.

În timpul vizitei, Obama s-a întâlnit, printre alţii, cu premierul israelian Ehud Olmert şi cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas. El a promis că va acţiona fără întârziere pentru progresul negocierilor de pace dintre israelieni şi palestinieni dacă va fi ales preşedinte al Statelor Unite.

Barack Obama este aşteptat jo la Berlin, unde va rosti un discurs. Poliţiştii germani au avut mari emoţii, miercuri, când un individ a forţat, cu maşina, barierele din jurul Coloanei Victoriei, locul de unde va vorbi Obama. Bărbatul a fost arestat, după ce a aruncat vopsea roşie pe pavaj. Poliţia susţine că nu cunoaşte motivele gestului său şi a promis că dispozitivul de securitate din zonă va fi mult mai puternic.

Sursa foto:www.kbc.co.ke

Antena3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close