Antena 3 CNN Externe Obama şi-a ieşit din fire. „Tăierile bugetare stupide” vor afecta grav economia SUA, avertizează liderul american

Obama şi-a ieşit din fire. „Tăierile bugetare stupide” vor afecta grav economia SUA, avertizează liderul american

Obama şi-a ieşit din fire. „Tăierile bugetare stupide” vor afecta grav economia SUA, avertizează liderul american
Foto: AP/Agerpres
01 Mar 2013   •   21:25

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că tăierile bugetare stupide care vor intra automat în vigoare vor costa locuri de muncă şi vor afecta economia Statelor Unite, informează MarketWatch. Declaraţia vine ca urmare a unui eşec al negocierilor pentru buget între liderii Congresului.

Obama doreşte să evite blocarea activităţii Guvernului. Liderul american a sugerat că este dispus să accepte, temporar, reducerea cheltuielilor de ordinul miliardelor de dolari care vor fi aplicate începând de vineri.

Obama i-a acuzat pe adversarii republicani că sunt responsabili de această situaţie.

Preşedintele a vorbit după ce liderii Congresului reuniţi vineri la Casa Albă nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa bugetului, pentru evitarea măsurilor automate de reducere a cheltuielilor guvernamentale cu 85 miliarde de dolari.

În total, acest program prevede reducerea cheltuielilor guvernamentale cu circa 1.000 de miliarde de dolari pe parcursul a nouă ani, până în 2021.



×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close