Antena 3 CNN Externe Obama: Putin încă este cu un picior în Războiul Rece

Obama: Putin încă este cu un picior în Războiul Rece

Obama: Putin încă este cu un picior în Războiul Rece
03 Iul 2009   •   12:52

În ajunul plecării sale spre Moscova, preşedintele american Barack Obama l-a criticat pe premierul rus Vladimir Putin pentru că rămâne încă ?cu un picior în vechile maniere de a face afaceri." În schimb, el crede că succesorul lui Putin înţelege că acel comportament al Războiului Rece este depăşit.
Într-un interviu pentru The Associated Press, liderul american declara că se va întâlni cu Putin şi preşedintele Dmitri Medvedev şi speră că se va ajunge la o cooperare în câteva subiecte critice.
Înaintea vizitelor sale din Rusia, Italia şi Ghana, Obama a lăudat Moscova pentru cooperare în încercarea de convinge Coreea de Nord şi Iran să abandoneze programele lor nucleare.
Întrebat de ce vrea să se întâlnească cu Putin, Obama declara că fostul preşedinte rus ?încă are multă putere.. şi cred că este important ca pe măsură ce înaintăm cu preşedintele Medvedev ca Putin să înţeleagă că vechile abordări ale Războiului Rece din relaţiile ruso-americane sunt depăşite- că este timpul să mergem mai departe într-o direcţie diferită. Cred că Medvedev înţelege asta. Cred că Putin are un picior în vechile modalităţi de a face lucrurile şi celălalt în cele noi.?
Preşedintele american sublinia că SUA doreşte să îl asigure pe acesta şi pe ruşi că America nu caută o relaţie antagonică, ci doreşte cooperea pe problema non proliferării, lupta cu terorismul, şi pe energie.
În ce priveşte subiectele interne, el s-a arătat "profund îngrijorat" de şomaj, dar sublinia că de la preluarea mandatului, în urmă cu şase luni, a reuşit să stabiliezeze pieţele financiare şi o parte din piaţa imobiliară.
Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close