Antena 3 CNN Externe Obama primeşte joi Premiul Nobel pentru Pace la Oslo. Americanii şi norvegienii critică evenimentul

Obama primeşte joi Premiul Nobel pentru Pace la Oslo. Americanii şi norvegienii critică evenimentul

Obama primeşte joi Premiul Nobel pentru Pace la Oslo. Americanii şi norvegienii critică evenimentul
09 Dec 2009   •   20:39

Preşedintele american, Barack Obama, primeşte, joi, la Oslo, Premiul Nobel pentru Pace. O ceremonie care va bloca cel putin 24 de ore capitala norvegiană. O ceremonie salutată de presă, dar mai puţin aplaudată de norvegieni sau de americani. Pentru că, tocmai săptămâna trecută, Obama a decis să mai trimită 30.000 de militari în Afganistan.

Sosirea preşedintelui american a umplut ziarele de ştiri, străzile de garduri de protecţie, iar hotelurile de poliţişti şi de jurnalişti sosiţi din toate colţurile lumii.

Norvegienii nu sunt deloc încântaţi de cel care va primi premiul Nobel.

De fapt, nici americanii nu sunt convinşi că preşedintele ar trebui să primească Nobelul pentru Pace. Un studiu recent arată că doi din trei cetăţeni ai Statelor Unite consideră că Obama nu merită prestigioasa distincţie, pentru că ţara este, în continuare implicată în 2 războiae: în Irak şi Afganistan.

Masinile negre ale gărzilor de securitate americană au împânzit centrul oraşului Oslo. Agenţii CIA au sosit deja la hotelul unde va fi cazat Obama.

Observator

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close