Antena 3 CNN Externe Obama, într-un turneu de şapte zile în Europa: Preşedintele SUA a ajuns în Irlanda

Obama, într-un turneu de şapte zile în Europa: Preşedintele SUA a ajuns în Irlanda

Obama, într-un turneu de şapte zile în Europa: Preşedintele SUA a ajuns în Irlanda
Foto: Intact Images
23 Mai 2011   •   15:02

Pe o vreme nu tocmai prietenoasă, preşedintele american Barack Obama a pus piciorul pe tărâm irlandez. Însoţit de prima doamnă Michelle Obama, liderul de la Casa Albă a fost apoi preluat de un elicopter care-l va duce în orăşelul unde a trăit stră-stră-stră-stră bunicul lui, aparent, de meserie pantofar. Este prima oprire a preşedintelui american care, astăzi, a început un turneu de 7 zile în Europa.

Pe străzile oraşului irlandez Moneygall este sărbătoare. Localnicii au aşteptat mai bine de 3 ani vizita preşedintelui american Barack Obama.

Preşedintele Obama are origini irlandeze prin mama lui - Stanley Ann Dunham. Tatăl ei - bunicul preşedintelui - şi străbunicul preşedintelui s-au născut aici, în SUA. La fel şi bunica lui. Tatăl ei, stră-stră-străbunicul lui, Fulmoth Kearney, a fost cel care s-a mutat din Moneygall, Irlanda, în Ohio, în 1850.



Vizita în Irlanda este doar începutul unui turneu de o săptămână al liderului de la Casa Albă. Mâine, preşedintele va ajunge în Marea Britanie unde se va întâlni cu premierul David Cameron şi cu regina Elisabeta a II-a.

Măsuri impresionante de securitate au fost luate înaintea vizitei preşedintelui american. Barack Obama va vedea Londra din limuzina specială cu care se plimbă şi prin Statele Unite.

Nu există centimetru al automobilului care să nu fie blindat. Până şi rezervorul este căptuşit cu un fel de spumă care îl împiedică să explodeze în cazul în care este lovit de gloanţe. Şoferul este şi el special antrenat pentru a face faţă oricărei situaţii.

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama SUA Irlanda
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close