Antena 3 CNN Externe Obama cere Congresului să adopte reforma sistemului medical

Obama cere Congresului să adopte reforma sistemului medical

Obama cere Congresului să adopte reforma sistemului medical
23 Iul 2009   •   04:44

În cadrul unei conferinţe de presă televizate, preşedintele american Barack Obama şi-a apărat planurile sale de reformă în sistemul sanitar. El a promis să introducă noua legislaţie în acest an pentru a reduce costurile şi pentru a mări aria de acoperire a asigurărilor de sănătate. De altfel, în ultimele zile el a demarat o promovare agresivă a planurilor sale, în timp ce societatea americană şi politicienii dezbat detaliile.
"Dezbaterea nu este un joc pentru acei americani care au probleme cu actualul sistem şi nu îşi mai pot prermite să aştepte. Nu este vorba despre mine- eu am o asigurare medicală excelentă, ca şi fiecare membru al Congresului?, declara Obama, făcând astfel referire la unele voci republicane care apreciau că o respingere a reformei medicale ar însemna o înfrângere pentru preşedinte.
Acesta a menţionat că nu va exclude ideile propuse de Congres, cu excepţia celor care se finanţează prin ridicarea taxelor pentru familiile din clasa de mijloc. Liderul de la Washington sublinia că reformarea sistemului medical este crucială pentru economie, iar aceasta va reduce deficitul american.
Vorbind despre economie, Obama a punctat că SUA s-a aflat în pragul prăbuşirii financiare, dar acum s-a "stabilizat".
Preşedintele SUA a cerut Congresului să adopte reforma în sănătate înainte de vacanţa din august şi a cerut politicienilor, mai ales republicani să renunţe la jocurile politice.
Circa 47 milioane de americani nu au în prezent asigurare medicală.
În cadrul unui interviu anterior conferinţei de presă, Obama puncta că este cea mai bună şansă de a aproba reforma, iar dacă nu se reuşeşte, cel puţin patru ani nu se va mai întâmpla nimic. Cu toate acestea principalele preocupări ale democraţilor includ costul programului şi creşterea de taxe pentru cei bogaţi.
Aceasta a fost cea de-a parta conferinţă de presă în prime time de la Casa Albă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: conferinta de presa
Parteneri
x close