Antena 3 CNN Externe Obama a făcut prima sa graţiere: Un curcan pe nume "Curaj", trimis la Disneyland (VIDEO)

Obama a făcut prima sa graţiere: Un curcan pe nume "Curaj", trimis la Disneyland (VIDEO)

Obama a făcut prima sa graţiere: Un curcan pe nume "Curaj", trimis la Disneyland (VIDEO)
26 Noi 2009   •   13:56


După 10 luni de mandat, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama a făcut prima sa graţiere, chiar de Ziua Recunoştinţei. Este vorba despre un curcan, care poartă numele sugestiv de... Curaj.

Friptura de curcan face parte din meniul tradiţional al sărbătorii, iar aproximativ 45 de milioane de curcani sunt sacrificaţi anual, de Ziua Recunoştinţei.

Însoţit de cele două fiice ale sale, Sasha şi Malia, Barack Obama a graţiat curcanul, într-un gest simbolic, chiar în faţa Casei Albe, în spiritul tradiţiei preşedinţilor americani.

"Azi sunt fericit să vă anunţ că, mulţumită intervenţiei lui Malia şi Sasha - pentru că aveam de gând să-l mănânc pe nefericitul ăsta - Curaj va fi iertat de la această soartă urâtă şi delicioasă", a anunţat, amuzat, Obama.

Activiştii pentru drepturile animalelor au lansat şi în acest an un apel către cetăţeni şi i-au îndemnat să nu sacrifice nici un curcan. Preşedintele a respectat tradiţia şi a trimis norocoasa pasăre la... Disneyland.

"Sunt anumite zile când îmi aduc aminte de ce am candidat pentru această funcţie. Apoi vin momente ca acesta când graţiez un curcan şi-l trimit la Disneyland", a ami spus Obama.

Obiceiul graţierii curcanilor datează încă din anul 1947, de pe vremea preşedintelui american Harry Truman. Totuşi, preşedintele George Bush a fost cel care a salvat de la moarte pentru prima dată un curcan, în mod oficial, în anul 1989.

Circa 45 de milioane de curcani sunt sacrificaţi anual, de Ziua Recunoştinţei în Statele Unite.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Barack Obama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close