Antena 3 CNN Externe Oamenii vor ateriza pe „Silvio Berlusconi”. Aeroportul Malpensa, din Milano, va purta numele fostului premier italian

Oamenii vor ateriza pe „Silvio Berlusconi”. Aeroportul Malpensa, din Milano, va purta numele fostului premier italian

profimedia-0887348549
Aeroportul din Milano va fi redenumit. Foto: Profimedia Images
07 Iul 2024   •   09:05

Principalul aeroport din Milano va fi redenumit şi va purta numele fostului premier şi magnat italian Silvio Berlusconi, a anunţat ministrul transporturilor Matteo Salvini, potrivit presei din Italia.

Silvio Berlusconi, care a murit anul trecut la vârsta de 86 de ani, a condus patru guverne ale partidului său de centru-dreapta Forza Italia şi a fost una dintre cele mai controversate figuri ale Italiei din epoca modernă.

Salvini a declarat că autoritatea aviaţiei civile a aprobat o cerere din partea regiunii Lombardia - în care se află oraşul Milano - de a redenumi aeroportul Malpensa în onoarea lui Berlusconi, care provenea din capitala financiară a ţării.

„Având în vedere că decizia finală aparţine ministrului transporturilor, chiar cred că se va merge mai departe", a declarat Salvini, liderul partidului de extremă dreapta Liga şi un aliat de lungă durată al lui Berlusconi. „În memoria prietenului meu Silvio, un mare om de afaceri, un mare cetăţean milanez şi un mare italian”, a postat ulterior Salvini pe platforma X, împreună cu o fotografie cu Berlusconi şi aeroportul Malpensa.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close