Antena 3 CNN Externe Un avion Boeing 787 a aterizat de urgență în Brazilia din cauza turbulențelor severe. Zeci de pasageri au fost răniți

Un avion Boeing 787 a aterizat de urgență în Brazilia din cauza turbulențelor severe. Zeci de pasageri au fost răniți

avion
Un Boeing 787-9 Dreamliner a aterizat de urgenţă în Brazilia în urma unor turbulenţe puternice. Sursa foto: x.com/JacdecNew
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iul 2024   •   21:36

Un avion de pasageri al companiei spaniole Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care efectua zborul de la Madrid la Montevideo, a fost forțat să aterizeze de urgență luni la Natal, în Brazilia, din cauza unor „turbulențe puternice” care au provocat rănirea mai multor persoane, a anunțat compania aeriană, potrivit BBC.

Compania spaniolă anunţă pe X că aeronava a aterizat la Natal, în nord-estul Braziliei.

„Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, anunţă Air Europa.

Avionul, care avea la bord 325 de pasageri, a intrat în turbulențe deasupra Atlanticului când aproape a ajuns pe coasta braziliană, a declarat un purtător de cuvânt al Air Europa.

Avionul a aterizat normal apoi și a fost întâmpinat de numeroase ambulanțe.

Oficialii aeroportului au spus că unii pasageri au avut nevoie de asistență medicală și au fost duși la cel mai apropiat spital.

Citeşte şi: Boeing se clatină sub șocul unui nou denunț: părți ale modelului 787 Dreamliner au fost asamblate cu "consecințe devastatoare"

O echipă medicală locală a declarat presei braziliene că a îngrijit cel puțin 30 de pasageri de diferite naționalități și că 10 dintre ei au fost transportați la spital.

Pacienții s-au lovit în timpul turbulențelor și au suferit răni, inclusiv fracturi craniene și tăieturi la față, au transmis medicii.

Incidentul are loc la câteva săptămâni după ce un zbor Singapore Airlines a fost supus unor turbulențe severe peste Myanmar, ducând la zeci de răniți și moartea unui britanic.

Denunțător Boeing: muncitorii au dat găuri mai mari decât trebuie în pereții etanși de la modelul 787 Dreamliner

Un denunțător al practicilor de siguranță în producție la Boeing a afirmat, recent, că această companie a fabricat părți ale modelului 787 Dreamliner într-o manieră nesigură, cu potențiale consecințe devastatoare, anunță CNN. Denunțătorul este Richard Cuevas.

Potrivit sursei citate, el lucrează ca mecanic la Strom, contractant al Spirit Aerosystems, un partener de producție al Boeing.

Cuevas susține că a fost martor atunci când mai multe găuri au fost executate în mod necorespunzător în pereții etanși de presiune din față ai avioanelor 787 și că procedeul a fost aplicat la fabrica deținută de Spirit Aerosystems în Wichita, statul american Kansas, în 2023.

Peretele etanș reprezintă una dintre părțile principale ale infrastructurii unui avion și este esențial pentru menținerea intactă a aparatului în zbor, notează CNN.

Denunțătorul a precizat că a depus o plângere în luna octombrie 2023 la Boeing și Spirit Aerosystems cu privire la „procesele de fabricație și întreținere substandard” la care a fost martor.

El adaugă că a fost concediat câteva luni mai târziu, potrivit documentelor depuse de avocații lui Cuevas și obținute de CNN.

Boeing a anunțat că a investigat anterior acuzațiile lui Cuevas și că acestea „nu au reprezentat o problemă de siguranță”.

×
Subiecte în articol: avion turbulente Boeing Air Europa Brazilia
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Michelle Obama, singura în măsură să îl învingă pe Trump - sondaj
x close