Antena 3 CNN Externe O vacă a fost cumpărată cu 4 milioane de dolari și are propriul bodyguard

O vacă a fost cumpărată cu 4 milioane de dolari și are propriul bodyguard

Brazilia are în jur de 235 de milioane de vaci, dar una dintre ele este specială și a fost cumpărată cu 4 milioane de dolari.

vaca Viatina 19
O vacă trăiește la o fermă unde are propriul ei bodyguard înarmat. Ce o face atât de importantă pe Viatina-19
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   07:15

Albă, cu un corp masiv, această vacă este urmărită cu camere de supraveghere și are propriul ei bodyguard înarmat. Nu de alta, dar tocmai a fost vândută la licitaţie cu peste 4,1 milioane de dolari.

Vaca numită Viatina-19 trăiește la o fermă din Uberaba, în Brazilia. Ea este produsul a ceea ce s-ar putea numi "moo-genia" - asta implică îmbunătățirea efectivelor de bovine prin implantarea de embrioni în vaci surogat şi clonarea ulterioară a exemplarelor de top.

„Cred că a adăugat mult la îmbunătățirea genetică pe care toată lumea o caută și că în viitor vom avea cu siguranță o carne de mai bună calitate, un animal cu un randament mai mare al carcasei datorită muncii pe care o facem cu bovinele de elită”, spune co-proprietarul Ney Pereira.

Viatina-19, cea mai scumpă vacă din lume

Vaca a fost vândută mai multor persoane. Ultima licitaţie, pentru 33% din animal, a ridicat valoarea ei totală la 21 de milioane de reali, adică 4,1 milioane de dolari, mai mult decât triplul deținătorului precedent al recordului, o junincă Holstein din Vermont, Statele Unite, în 1985.

Planurile sunt acum ca exemplarele de Viatina-19 să fie suficient de multe astfel încât să ajungă să fie exportate în Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite.

Vaca este gestantă în acest moment şi cântăreşte 1.100 de kilograme

Foto: profimediaimages.ro

Viatina-19 aparține rasei Nelore, care este crescută pentru carne, nu pentru lapte, și reprezintă cea mai mare parte din stocul Braziliei.

Pentru medicul veterinar care o monitorizează, Viatina îmbină frumusețea rasei, capacitatea de reproducere și cuceririle geneticii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close