Antena 3 CNN Externe O româncă, victimă a inundaţiilor din Sicilia

O româncă, victimă a inundaţiilor din Sicilia

O româncă, victimă a inundaţiilor din Sicilia
04 Oct 2009   •   11:04

O româncă a murit în urma inundaţiilor din Sicilia. O altă femeie, tot româncă a fost salvată de echipele de intervenţie după ce locuinţa sa a fost luată de ape. În inundaţiile care afectează de câteva zile Sicilia, 20 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi 30 sunt în continuare daţi dispăruţi.

Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitorii în zonele afectate din Sicilia. Ploile abundente din ultimele zile au scos râurile din matcă şi au provocat numeroase alunecări de teren. Alături de câteva zeci de italieni, o româncă şi-a pierdut viaţa, alături de bătrâna de care avea grijă, după ce casa în care locuia a fost luată de ape. O altă femeie, tot româncă a fost salvată de echipele de intervenţie cu elicopterul.

Oraşul sicilian Messina şi localităţile din împrejurimi sunt devastate. Localnicii ajută la operaţiunile de căutare alături de echipele de intervenţie asistate de câini antrenaţi special.

Specialiştii Protecţiei Civile spun că dezastrul era de aşteptat, din cauza defrişării necontrolate a pădurilor şi a construcţiilor ilegale din zonă.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close