Antena 3 CNN Externe O româncă, salvată de sub dărâmături după inundaţiile din Sicilia (VIDEO)

O româncă, salvată de sub dărâmături după inundaţiile din Sicilia (VIDEO)

O româncă, salvată de sub dărâmături după inundaţiile din Sicilia (VIDEO)
03 Oct 2009   •   12:34

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Sicilia ar putea ajunge la 50 de morţi, potrivit premierului italian Silvio Berlusconi. Potrivit datelor oficiale, 17 oameni au murit şi 35 sunt daţi dispăruţi. Mai multe locuinţe s-au prăbuşit. Printre cei care au fost salvaţi de sub dărâmături se numără şi o româncă.

Ploile extrem de abundente au scos râurile din matcă şi au dezlănţuit uriaşe valuri de stânci şi noroi, dintre care unul a distrus totul în cale pe o distanţă de 3,5 kilometri. Zeci de automobile au fost luate de ape iar legăturile dintre oraşul Messina şi restul Siciliei au fost întrerupte.

Cele mai multe victime s-au înregistrat în două blocuri de locuinţe doborâte la pământ de o alunecare de teren. O româncă a cărei locuinţă a fost distrusă a suferit o fractură şi a fost salvată cu elicopterul de echipele de intervenţie. Ea a fost transportată la spital şi, potrivit medicilor, este în afara oricărui pericol.

Specialiştii Protecţiei Civile spun că dezastrul era de aşteptat, din cauza defrişării necontrolate a pădurilor şi a construcţiilor ilegale din zonă, lipsite de reţele de evacuare a apei.

Acum doi ani, când în aceeaşi regiune au avut loc inundaţii de amploare, au fost alocaţi 11 milioane de euro pentru lucrări de protecţie, care, însă, nu au fost duse la bun sfârşit.



Antena 3

×
Subiecte în articol: alunecari de teren
Cele mai noi știri
Parteneri
x close