Antena 3 CNN Externe O româncă din Israel spune că localnicii s-au „obișnuit cu ideea” unui posibil atac: Oamenii și-au făcut provizii

O româncă din Israel spune că localnicii s-au „obișnuit cu ideea” unui posibil atac: Oamenii și-au făcut provizii

romanca iran captura video a3 getty
Autoritățile din Israel i-au sfătuit pe localnici să își facă provizii pentru 24-36 de ore | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN (stânga), Getty Images (dreapta)
de Laurențiu Rădulescu    |    07 Aug 2024   •   13:01

O româncă din Israel a dat declarații exclusive pentru Antena 3 CNN, miercuri, despre situația cu care se confruntă țara. Ea spune că localnicii s-au „obișnuit cu ideea” unui atac al Iranului, iar mulți dintre ei și-au făcut și provizii pentru o săptămână.

„Am început să ne obișnuim cu ideea, ceea ce este puțin cam mult spus, că ne obișnuim cu ideea de a fi atacați, dar suntem pregătiți”, a spus românca.

Autoritățile din Israel i-au sfătuit pe localnici să își facă provizii pentru 24-36 de ore. 

„O parte dintre ei își fac (nr.r. - provizii). Acum depinde de caracterul fiecăruia. Sunt oameni care sunt mai stresați și sunt oameni care sunt mai puțin stresați. Eu personal nu mi-a făcut nicio provizie, dar sunt oameni care și-au cumpărat lucrurile necesare pentru o săptămână și de acum poți să vezi oamenii după cum văd știrile sau nu văd știrile, la nivelul de stres”, a mai explicat românca pentru Antena 3 CNN.

Ea spune că are încredere în armata și aviația din Israel și că „nici Hezbollah, nici Iranul nu vor escaladarea războiului la nivel regional”.

„Avem încredere în aviația israeliană și avem încredere în armată israeliană că totul va decurge cum a decurs în 13 aprilie, pentru că am văzut Haifa pe harta unor posibile lovituri.

Haifa este unul dintre orașele importante din Israel și cred că nici Hezbollah, nici Iranul nu vor escaladarea războiului la nivel regional. Așa, Haifa este un fel de înaintea Tel Avivului. Dacă atacă Tel Aviv, atunci războiul ar ieși din controlul și al nostru, și al lor”, a mai spus românca.

Ministrul israelian de externe îl vrea „eliminat rapid” pe noul lider Hamas

Ministrul de externe israelian Israel Katz a declarat marţi seara că Yahya Sinwar trebuie „eliminat rapid", el fiind desemnat de Hamas drept noul său lider politic pentru a-l înlocui pe Ismail Haniyeh, ucis la Teheran săptămâna trecută, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Numirea arhi-teroristului Yahya Sinwar la conducerea Hamas, în locul lui Ismail Haniyeh, este un motiv suplimentar de a-l elimina rapid şi de a şterge această organizaţie josnică de pe fața pământului", a indicat şeful diplomaţiei israeliene pe reţeaua de socializare X.

Armata şi autorităţile israeliene îl acuză pe Yahya Sinwar că este unul dintre cei care au conceput şi organizat atacul terorist comis de Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului, fiind unul dintre cei mai căutaţi oameni de către Israel.

×
Subiecte în articol: război Israel Hamas romanca
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close