Antena 3 CNN Externe O roată panoramică a luat foc cu pasagerii la înălțime. Un cântăreț a ținut mulțimea de vorbă, pentru a evita panica, în Germania

O roată panoramică a luat foc cu pasagerii la înălțime. Un cântăreț a ținut mulțimea de vorbă, pentru a evita panica, în Germania

Incendiu Germania fp
Incendiu la o roată panoramică cu gondole, în Germania. Zeci de persoane au fost rănite. Sursă foto: X@johnspectator
de A.I.    |    18 Aug 2024   •   15:35

Cel puțin 23 de persoane au fost rănite după ce o roată panoramică a luat foc la un festival din apropierea orașului german Leipzig, transmite Agerpres, care citează DPA.

Duminică, la mai multe ore după incident, un investigator special a sosit în locația festivalului Highfield, pentru o anchetă privind cauzale accidentului.

Primele informații arată că una dintre gondolele utilajului a luat foc sâmbătă, în jurul orei 21:00.

Incendiul s-a răspândit la o a doua gondolă. Ambele au fost complet distruse de flăcări, potrivit relatărilor din presa germană.

Dintre cele 23 de victime, patru persoane au suferit arsuri, iar una a fost rănită în cădere. 

Ceilalți răniți, printre care paramedici şi cel puțin patru polițiști, au fost consultați la spital pentru o posibilă intoxicare cu de fum.

Martor: Roata a accelerat brusc iar focul s-a declanșat la gondolele aflate sus

Poliția nu oferit informații asupra stării celor afectați, iar numărul exact al persoanelor rănite rămâne să fie stabilit.

Un participant la festival, care locuiește în Koln, a declarat că roata a accelerat brusc iar gondolele în flăcări se aflau în partea superioară a utilajului.

La momentul incidentului, rapperul german Ski Aggu susținea un concert.

"Sunt absolut șocat și mâhnit de incidentul din timpul concertului meu de la Highfield. Mi s-a spus în cască să nu întrerup concertul sub nicio formă şi să vorbesc în continuare cu voi ca să evităm panica în masă.

Prioritatea a fost să preîntâmpinăm o escaladare a situației. Din fericire, a avut efect", a precizat acest cântăreț într-o postare pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat incendiul a fost adus sub control după circa 30 de minute de la declanșarea lui.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close