Antena 3 CNN Externe O rețea chinezească de „bănci subterane” a ajutat cu spălarea de bani ai cartelului mexican Sinaloa

O rețea chinezească de „bănci subterane” a ajutat cu spălarea de bani ai cartelului mexican Sinaloa

droguri
În 2022, peste 70.000 de americani au murit din cauza supradozelor de droguri cu fentanil
de Alexandra Dima    |    19 Iun 2024   •   23:16

Departamentul de Justiție din SUA susține că o rețea chineză de „bănci subterane” a facilitat spălarea banilor murdari ai cartelului mexican de droguri din Sinaloa.

Departamentul de Justiție a acuzat 24 de persoane pentru infracțiuni care includ și distribuirea de narcotice. Oamenii legii au confiscat aproximativ 5 milioane de dolari, arme, cocaină, metamfetamină și pastile de ecstasy, potrivit BBC.

Departamentul american a descoperit o „conspirație” în cadrul căreia peste 50 de milioane de dolari proveniţi din droguri s-au plimbat între membrii bandei de la Sinaloa și chinezi. Se pare că prin aceste schimburi subterane cei din Sinaloa își mutau sumele de bani dobândit ilegal în SUA în Mexic.

SUA acuză cartelul de la Sinaloa că a contribuit la alimentarea unei epidemii mortale, inundând țara cu fentanil, un opioid sintetic de până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

În 2022, peste 70.000 de americani au murit din cauza supradozelor de droguri cu fentanil, iar Washingtonul spune că opioidele produse în China alimentează cea mai gravă criză de droguri din istoria țării.

La anchetă au participat și autorități din China. Cei 24 de suspecți vor apărea la un tribunal din Los Angeles „în săptămânile următoare”, au precizat americanii.

×
Subiecte în articol: Mexic Sinaloa
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close