Antena 3 CNN Externe O rachetă a lovit un teren de fotbal în Israel. 12 morți, printre care și copii. Netanyahu promite să se răzbune pe Hezbollah

O rachetă a lovit un teren de fotbal în Israel. 12 morți, printre care și copii. Netanyahu promite să se răzbune pe Hezbollah

teren fotbal distrus de racheta
Atacul cu rachetă asupra unui teren de fotbal din zona Înălţimilor Golan, ocupate de Israel, a ucis sâmbătă 12 oameni, printre care şi copii. Foto: X/Marina Medvin
de Ioana Coman    |    28 Iul 2024   •   09:22

Autorităţile israeliene au anunţat că atacul cu rachetă asupra unui teren de fotbal din zona Înălţimilor Golan, ocupate de Israel, a ucis sâmbătă 12 oameni, printre care şi copii, transmite Reuters, preluată de Agerpres. A fost cel mai sângeros atac împotriva Israelului de la începutul conflictului din Gaza.

Israelul a acuzat de lovitură gruparea libaneză Hezbollah, care însă a negat orice responsabilitate.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat într-o convorbire telefonică cu liderul comunităţii druzilor din Israel că "Hezbollah va plăti un preţ greu, cum n-a mai plătit până acum".

Racheta a lovit satul Majdal Shams, locuit de druzi. În afară de morţi, serviciile de ambulanţă au informat că există şi 13 răniţi. Un medic a declarat că echipele de prim-ajutor au găsit "o scenă îngrozitoare", cu victime pe gazon.

Pe terenul de fotbal se aflau mulţi copii şi adolescenţi. "Jucau fotbal, au auzit sirenele şi au fugit să se adăpostească (...) ar fi trebuit să le ia cam 15 secunde. Dar n-au putut ajunge în adăpost, deoarece racheta a lovit între teren şi adăpost", a relatat un martor ocular.

Momentul a fost filmat, iar înregistrarea a fost difuzată în mediile sociale; se aude o sirenă, apoi o explozie puternică şi se vede cum se ridică fumul. Reuters a verificat şi a confirmat concordanţa între amplasamentul clădirilor şi drumului cu imaginile din satelit ale zonei.

Hezbollah a comunicat într-o declaraţie scrisă că "Rezistenţa Islamică nu are absolut nimic de-a face cu incidentul şi neagă categoric toate afirmaţiile false în această privinţă. Gruparea susţinută de Iran anunţase anterior că a atacat cu rachete mai multe poziţii militare israeliene.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close