Antena 3 CNN Externe O pistă a aeroportului din Tokyo a fost închisă, după ce unui avion care a aterizat de urgență i-au explodat pneurile

O pistă a aeroportului din Tokyo a fost închisă, după ce unui avion care a aterizat de urgență i-au explodat pneurile

aterizare avion
O pistă a aeroportului din Tokyo a fost închisă, după ce unui avion care a aterizat de urgență i-au explodat pneurile / Sursa foto: getty images| bfk92
13 Aug 2024   •   10:49

Una dintre pistele aeroportului internaţional de la Narita, în apropiere de Tokyo, a fost temporar închisă marţi dimineaţa, după aterizarea de urgenţă a unui avion cargo american, a doua zi după o închidere similară provocată de o degajare de fum la un avion din Singapore, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Un Boeing 747 cargo al Atlas Air în drum spre Los Angeles a făcut cale întoarsă spre Narita pentru o aterizare de urgenţă, din cauza unei probleme la sistemul hidraulic la ora locală 01.10 (16.10 GMT luni)”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului japonez al Transporturilor.

„Cei şapte membri ai echipajului Boeing 747 nu au fost răniţi, dar pneurile au explodat şi roţile sunt avariate”, a mai precizat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

Pista aeroportului din Narita a fost închisă timp de cel puţin şapte ore. Impactul închiderii pistei asupra celorlalte zboruri a fost minim, a adăugat el.

Niciun alt amănunt privind problema mecanică a avionului nu este pentru moment disponibil, notează AFP.

O problemă la frânele unui avion al Singapore Airlines a impus închiderea celeilalte piste a aeroportului Narita timp de o oră, luni dimineaţa.

Camioane de pompieri şi ambulanţeau ajuns pe pistă la puţin timp după aterizare după ce au fost informate că există o degajare de fum alb la motorul stânga, dar niciun semn de incendiu nu a fost detectat.

Compania din Singapore a anunţat că avionul, care transporta 276 de pasageri şi membri ai echipajului, a avut „o problemă tehnică la nivelul frânelor la aterizare”.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close