"Fiind vorba despre carne, reglementarea care se aplică în Franţa şi în Europa cere ca pe ambalaj să se identifice clar cine a procesat acest produs", a explicat pentru AFP directorul de operaţiuni al filialei franceze a grupului, Christophe Guillon.
"Este ceea ce numim ştampilă veterinară", a precizat el.
Producătorul de lasagna pentru Findus, compania Comigel, cu sediul la Metz şi care foloseşte aproximativ 20 de ingrediente din care aproximativ 15 la sută carne de vită, a primit astfel pachete purtând eticheta cu ştampila veterinară franceză şi numele şi înregistrarea Spanghero", a continuat el.
"Ştampila franceză presupune că Spanghero a transformat această carne, altfel nu avea dreptul" de a o marca, explică el.
Or, "după cum citim în presă, Spanghero începe să explice că de fapt nu procesează această carne", a adăugat el. "Există o incoerenţă aici", a declarat el.
"Findus pune următoarea întrebare: cum este posibil ca în 2013 un procesator de carne să poate comercializa carne de cal cu ştampila veterinară franceză 'carne de vită'?", a declarat la rândul său Matthieu Lambeaux, directorul general al Findus France.
Spanghero, cu sediul în Aude, a afirmat sâmbătă că va urmări în justiţie producătorul român de la care s-a aprovizionat.
"Am cumpărat carne de vită 'origine Europa' şi am revândut-o. Dacă într-adevăr este vorba despre carne de cal, ne vom întoarce către furnizorul român", a declarat pentru AFP Barthélémy Aguerre, preşedintele Spanghero, contactat prin telefon.
Descoperirea cărnii de cal în lasagna care ar fi trebuit să conţină carne de vită a provocat un scandal în Marea Britanie, unde calul este venerat şi consumarea cărnii acestuia este tabu, şi a determinat retragerea, vineri, a preparatelor incriminate din Franţa şi Suedia.