Antena 3 CNN Externe O nouă moarte misterioasă la Moscova. Un oligarh rus a căzut pe geam. A fost găsit de un spion care îți plimba câinele

O nouă moarte misterioasă la Moscova. Un oligarh rus a căzut pe geam. A fost găsit de un spion care îți plimba câinele

oligarh rus
Un alt oligarh rus a murit la Moscova în condiții suspecte. Foto: NEXTA
de R.K.    |    20 Oct 2024   •   22:00

Încă o moarte misterioasă la Moscova. Mikhail Rogachev, un fost director executiv al unui gigant petrolier, a fost găsit mort la Moscova. Potrivit informațiilor preliminare, el a căzut de la o fereastră, lăsând un bilet de sinucidere și un mesaj familiei.

Mihail Rogachev, fostul vicepreședinte al PE Yukos, a murit la Moscova. Înainte de moarte, el a lăsat un bilet și i-a trimis ultimul său mesaj text surorii sale, scrie presa rusă.

Presa rusă susține că Rogachev suferea de cancer în stadiu avansat. Una dintre versiunile morții sale este că s-a sinucis pe fondul durerii severe.

Înainte de moartea sa, fostul vicepreședinte al lui Yukos ar fi trimis un mesaj SMS surorii sale, în care „i-a rugat să-i scrie soției sale, Yelena, deoarece se afla într-o stare proastă și nu gândea bine”.

Rapoartele inițiale din presa din Moscova spuneau că suferea de „o formă severă de cancer”, dar acestea au fost negate cu fermitate de cercul său, potrivit canalului Telegram VCHK-OGPU, care are legături cu forțele de ordine și serviciile de securitate.

Rudele lui au insistat că nu există semne că el să se sinucidă și că era într-o „dispoziție bună” cu puțin timp înainte de moarte. Cadavrul său a fost găsit în curtea apartamentului său de la etajul zece de către un angajat al SVR. Acesta ar fi șoferul personal al lui Serghei Vinokurov, fostul director adjunct al serviciului de informații străine. Agentul SVR a spus că plimba câinele șefului său când a văzut cadavrul.

Rogachev „a luat micul dejun cu rudele sale, era într-o dispoziție normală, iar apoi cadavrul său a fost găsit sub ferestrele casei sale”, a scris canalul de Telegram VCHK-OGPU.

Rogachev fusese vicepreședinte al Yukos, un gigant petrolier care se opusese lui Vladimir Putin și a fost forțat să renunțe la afaceri de dictator.

×
Subiecte în articol: oligarh Rusia moarte suspecta Moscova
Parteneri
x close