Antena 3 CNN Externe O nouă "Mata Hari": Rusoaică de 24 de ani arestată pentru spionaj în SUA

O nouă "Mata Hari": Rusoaică de 24 de ani arestată pentru spionaj în SUA

O nouă "Mata Hari": Rusoaică de 24 de ani arestată pentru spionaj în SUA
28 Iul 2010   •   13:40

O rusoaică de 24 de ani a fost arestată în Texas, fiind suspectată de spionaj. Tânăra a fost reţinută, după ce a încercat să părăsească SUA cu mai multe aparate performante utilizate în spionaj. Cazul tinerei a fost comparat cu cel al Annei Chapman, unul dintre cei zece agenţi predaţi de Statele Unite Rusiei la 8 iulie, în schimbul a patru deţinuţi ruşi.

Obiectele pe care Anna Fermanova a încercat să le transporte în Rusia au fost confiscate de autorităţile americane. Printe obiectele pe care încerca să le scoată din SUA se afla o lunetă Raptor 4X cu infraroşu a cărei serie era ştearsă, informează The Telegraph.

Tănăra a fost arestată la începutul acestei luni, la întoarcerea în SUA, moment în care autorităţile i-au confiscat şi paşaportul. Potrivit informaţiilor oferite de autorităţile americane, Fermanova a fost reţinută pe 15 iulie pentru ?tentativa de a exporta obiecte care sunt incluse pe lista de arme şi muniţii a Statelor Unite?.

Cazul Annei Fermanova a fost comparat de presa internaţională cu cel al Annei Chapman, în vârstă de 28 de ani, unul dintre cei zece agenţi predaţi de Statele Unite Rusiei la 8 iulie, în schimbul a patru deţinuţi ruşi.

Anna Chapman a atras atenţia presei nu numai prin activităţile sale, dar şi prin aspectul fizic. Presa internaţională a publicat numeroase fotografii personale ale ei, iar relatările despre viaţa sa sexuală i-au fascinat pe americani.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: spionaj rusoaica
Cele mai noi știri
Parteneri
x close