Antena 3 CNN Externe O moschee din Liban a fost complet distrusă după ce a fost bombardată de armata israeliană

O moschee din Liban a fost complet distrusă după ce a fost bombardată de armata israeliană

moschee din liban bombardata
O moschee din Liban a fost complet distrusă după ce a fost bombardată de armata israeliană. FOTO: Profimedia Images
de G.M.    |    13 Oct 2024   •   12:48

O moschee din Liban, situată la aproximativ zece kilometri de frontiera cu Israelul, a fost distrusă complet în urma unui atac aerian israelian, a afirmat agenţia de presă oficială libaneză ANI.

"În jurul orei 03:45 (00:45 GMT), avioane inamice au efectuat o lovitură aeriană ţintind o veche moschee din centrul satului Kfar Tebnit, distrugând-o complet", a relatat ANI.

Această moschee centenară "era un simbol, căci familiile se adunau în piaţa din faţă pentru diverse celebrări", a explicat Fouad Yassine, primarul din Kfar Tebnit, scrie Agerpres.

Forţele israeliene declaraseră în alte rânduri, când li s-au imputat lovirea unor edificii civile, precum spitale, grădiniţe, case de locuit, că de fapt au ţintit depozite sau structuri ale Hezbollah (sau Hamas), mascate în acele locuri, potrivit presei israeliene.

În acelaşi timp, Crucea Roşie libaneză a raportat că mai mulţi dintre salvatorii săi au fost răniţi duminică într-o lovitură asupra unei case din sudul Libanului, unde fuseseră trimişi "în coordonare" cu misiunea ONU care acţionează ca un tampon între Israel şi Liban. "În timp ce echipa căuta victime pe care să le salveze, casa a fost lovită pentru a doua oară, provocând comoţii cerebrale salvatorilor şi avarierea a două ambulanţe", a spus Crucea Roşie libaneză. Această echipă, adaugă ea, "a fost trimisă (...) în coordonare cu Forţa Interimară a Naţiunilor Unite (UNIFIL).

Frontul deschis în octombrie 2023 de gruparea islamistă libaneză Hezbollah împotriva Israelului, în sprijinul Hamasului palestinian, s-a transformat în război pe faţă în 23 septembrie, odată cu intensele bombardamente israeliene asupra bastioanelor grupării islamiste proiraniene în Liban, ucigându-l în special pe şeful acesteia, Hassan Nasrallah.

Armata israeliană a lansat apoi o ofensivă terestră în 30 septembrie în sudul Libanului.

×
Subiecte în articol: Liban Israel moschee
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close