Natalia Morar şi soţul ei sunt ţinuţi în zona de tranzit, sub strictă supraveghere. "Cineva dintre grăniceri stă întotdeauna cu noi. Iar noi vom sta cu ei împreună dacă trebuie o zi, două, la nevoie ? şi mai mult", a declarat Natalia Morar, pentru BBC.
Jurnalista a contestat, deja, interdicţia în faţa instanţelor din Rusia, cerând explicaţii din partea serviciului de securitate rus, FSB.
Natalia lucrează la publicaţia "The New Times" şi este căsătorită cu un jurnalist rus de la aceeaşi revistă. Femeia a declarat că vizita Rusia în mod legal, deoarece legea federală privind străinii îi oferă dreptul la aceeaşi viză de reşedinţă ca şi soţul ei.
Accesul jurnalistei pe teritoriul rus a mai fost refuzat anul trecut, după ce aceasta efectuase o deplasare profesională în Israel.
La vremea respectivă, ea spunea că nu a fost lăsată să intre în Rusia pentru că publicase un articol care descria în detaliu modul în care partidele pro-Kremlin au fost susţinute cu fonduri suspecte ale administraţiei prezidenţiale.
Natalia Morar vorbea despre transferul unor sume mari de bani din Rusia, în bănci din Austria, prin Raiffeisen Bank. Jurnalista dorea să arate că oameni care au legătură cu presedintele Rusiei şi cu FSB, serviciul de securitate rus, sunt implicaţi într-o afacere de spălare de bani. Natalia Morar i-a acuzat pe Igor Sechin, şeful administraţiei prezidenţiale, pe Victor Ivanov, asistentul lui Vladimir Putin şi pe Alexander Bortnikov, adjunctul FSB că ar fi luat parte la manevrarea ilicită a banilor.
Tânăra jurnalistă a făcut o legatură între spălarea de bani din Rusia şi asasinarea lui Alexey Kozlov, fostul vicepreşedinte al Bancii Centrale a Rusiei, ucis la doar două săptămâni după ce a retras licenţa de funcţionare a băncii Diskont, din Moscova.
Antena3.ro