Antena 3 CNN Externe O femeie din Turcia a fost arestată după ce l-a criticat pe Erdogan pentru că a blocat accesul la Instagram: „E greșit”

O femeie din Turcia a fost arestată după ce l-a criticat pe Erdogan pentru că a blocat accesul la Instagram: „E greșit”

femeie cu catuse la maini
Turcia a blocat accesul la Instagram pentru că nu a respectat „legile şi regulile” țării şi sensibilităţile publicului. FOTO: Getty Images
de Bianca Chirilă    |    13 Aug 2024   •   11:22

Un tribunal turc a ordonat luni arestarea unei femei sub acuzaţia de incitare la ură şi insultă adusă preşedintelui după ce a criticat blocarea platformei Instagram, informează Haberturk şi alte media turce, potrivit Reuters, transmite Agerpres.

Turcia a blocat accesul la Instagram pe 2 aprilie pentru că nu a respectat „legile şi regulile” Turciei şi sensibilităţile publicului. Interdicţia a fost ridicată sâmbătă, după ce aplicaţia Meta a fost de acord să coopereze cu autorităţile pentru a răspunde preocupărilor guvernului.

Într-un material video postat pe canalul YouTube săptămâna trecută, când aplicaţia era încă blocată, femeia a fost unul dintre mai mulţi trecători de pe stradă care au fost întrebaţi ce părere au despre interzicerea Instagram.

„Este greşit. Preşedintele nu poate interzice Instagram când doreşte”, a spus femeia. Ea l-a criticat pe preşedintele Erdogan şi pe cei care au susţinut interdicţia.

Meta nu a răspuns până acum unei solicitări a Reuters de a comenta arestarea.

Arestarea de luni, dispusă de un tribunal din oraşul Izmir din vestul Turciei, a venit după ce autoritatea turcă de supraveghere din domeniul audiovizualului RTUK a criticat interviurile stradale din social media, afirmând că „manipulează opinia publică”.

Blocarea accesului la Instagram a venit după ce un oficial turc de rang înalt a acuzat platforma de social media că a blocat postările care exprimau condoleanţe pentru asasinarea la Teheran a lui Ismail Haniyeh, liderul grupării palestiniene Hamas.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close