Antena 3 CNN Externe O femeie de 39 de ani a fost ucisă chiar de patul din dormitor

O femeie de 39 de ani a fost ucisă chiar de patul din dormitor

pat dormitor veioza
O femeie de 39 de ani a fost ucisă chiar de patul din dormitor. Foto: Getty Images
de Laura Dinu    |    14 Oct 2024   •   15:01

O femeie de 39 de ani din Marea Britanie a murit după ce un pat tip otoman, care funcționa defectuos, i-a căzut pe gât și a asfixiat-o, potrivit unui raport al medicului legist.

Helen Davey, care locuia în nord-estul Angliei și deținea un salon de înfrumusețare, a murit în luna iunie, când „s-a aplecat în spațiul de depozitare al unui pat de tip otoman, cu sistem de ridicare pe bază de gaz”, a explicat medicul legist Jeremy Chipperfield în raportul său, publicat săptămâna trecută, citat de CNN

Paturile otomane au o bază care poate fi ridicată, de obicei cu ajutorul unui sistem hidraulic pe bază de gaz, pentru a accesa un spațiu de depozitare de dedesubt. Acestea sunt o alegere populară pentru cei care nu doresc să păstreze lenjeria de pat sau hainele de sezon la vedere.

A murit asfixiată

Baza saltelei de pe patul lui Davey a căzut însă neașteptat, „prinzându-i gâtul”, a explicat Chipperfield. „Incapabilă să se elibereze, a murit din cauza asfixiei poziționale. Unul dintre cele două pistoane pe bază de gaz era defect.”

Davey a fost găsită de fiica sa, Elizabeth, conform unei declarații citite în instanță și relatată de publicația locală The Northern Echo.

„Am urcat la etaj, ușa dormitorului mamei mele era larg deschisă și am văzut-o întinsă pe spate, cu capul sub pat”, a spus Elizabeth în instanță.

„Picioarele ei erau îndoite de parcă încerca să se ridice. Am scăpat tot ce țineam în mână și am încercat să ridic partea de sus a patului. Patul nu mai avea un sistem de închidere lentă și putea cădea greu când cineva încerca să îl deschidă. Era extrem de greu pentru mine să-l ridic și să încerc să o scot. Am reușit să-l ridic suficient de mult pentru a-l sprijini cu piciorul.

”Am observat că nu mai respira”

Am observat că avea o urmă clară pe gât de la cadrul patului. Am reușit să o scot. Mi-a fost teamă că era moartă, deoarece nu scotea niciun sunet. Am început manevrele de resuscitare (CPR) și am observat că nu respira”, a spus ea.

Chipperfield a avertizat într-o scrisoare adresată secretarului de afaceri din Marea Britanie, Jonathan Reynolds, că există riscul de decese viitoare „dacă nu se iau măsuri”, subliniind „existența și utilizarea mecanismelor de pistoane pe bază de gaz pentru paturi, a căror defecțiune prezintă un risc pentru viață”, ca fiind o „problemă de îngrijorare”.

Conform legislației din Marea Britanie, medicii legiști trebuie să raporteze organizației sau agenției guvernamentale relevante atunci când consideră că trebuie luate măsuri pentru a preveni decesele viitoare.

×
Subiecte în articol: pat Marea Britanie
Parteneri
x close