Antena 3 CNN Externe O fată de 17 ani şi prietenul ei au furat o garnitură de metrou şi au făcut accident. Apoi au plecat liniştiţi

O fată de 17 ani şi prietenul ei au furat o garnitură de metrou şi au făcut accident. Apoi au plecat liniştiţi

femeie imbracata in roz alaturi de un barbat
Fata a fost acuzată de vandalism și de punerea în pericol a siguranței publice. Prietenul ei este căutat de poliţişti. Sursa foto: NYPD
de Claudia Popovici    |    20 Sep 2024   •   08:00

O adolescentă, în vârstă de 17 ani, a ajuns în atenţia Poliţiei după ce a furat un tren de metrou pe care, după ce l-a pus în mișcare pe o distanță de 15 metri, l-a și accidentat. Potrivit poliţiei, care a analizat imaginile de pe camerele de supraveghere, tânăra, îmbrăcată în roz cu o bonetă de duş pe cap, era însoțită de un prieten care până acum nu a fost identificat. În acest context, fata este acuzată de vandalism și de punerea în pericol a siguranței publice. Între timp, autorităţile încearcă să afle cum au reuşit cei doi să acționeze în acest mod, scrie BBC.

Incidentul a avut loc după miezul nopții, pe 12 septembrie în stația de metrou Briarwood din Queens, acolo unde o adolescentă, în vârstă de 17 ani, care era însoţită şi de un prieten, au reuşit să intre în garnitura trenului de metrou. Mai mult, cei doi l-au şi pus în mișcare pe o distanţă de 15 metri, după care l-au accidentat. După incident, cei doi s-au făcut nevăzuți. 

Din fericire, metroul era gol şi nu au fost raportate victime în urma incidentului. 

Dovadă pentru aventura lor extrem de periculoasă stau imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă, cu ajutorul cărora poliţişti au identificat-o pe făptașă.  

Întrebaţi cum au știut cei doi să controleze trenul, Demetrius Crichlow, președintele interimar al Autorității de Transport din New York City, şi NYPD au spus: 

„Cei doi au intrat într-un metrou și l-au operat, provocând o coliziune și avariind trenul”, a declarat NYPD într-un apel pentru informații.

„Nu este clar în acest moment ce experiență aveau acești indivizi sau de unde au dobândit-o", a spus Crichlow

 

El a descris această acțiune ca fiind „extrem de nesăbuită și imprudentă” și a adăugat că se vor instala camere de securitate pentru a preveni incidente similare.

Pe lângă acuzația de vandalism, adolescenta arestată a fost acuzată și de punerea în pericol a siguranței publice.

Imaginile de supraveghere publicate de poliție o arată pe tânără fiind îmbrăcată complet în roz având o bonetă de duș pe cap Al doilea suspect este descris de poliție ca fiind un bărbat cu constituție subțire și ten deschis care poartă un maieu albastru, pantaloni scurți roșii și un rucsac negru.

Un incident similar a fost raportat în ianuarie la stația Forest Hills-71st Avenue, tot în Queens. Din nou, nimeni nu a fost rănit și nu au fost raportate pagube. La acea vreme, oficialii au speculat că s-a folosit o cheie furată. Aceștia au asigurat publicul că trenul nu ar fi putut părăsi depoul și ajunge pe șinele active.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close