Antena 3 CNN Externe O clădire de zece etaje din Gaza, distrusă în urma unui atac al Israelului

O clădire de zece etaje din Gaza, distrusă în urma unui atac al Israelului

O clădire de zece etaje din oraşul Gaza care găzduia birouri ale mişcării islamiste Hamas s-a prăbușit marţi seară în urma unui bombardament al armatei israeliene. Israelul și-a intensificat atacurile în Fâşia Gaza împotriva Hamas.

o_1f5ehvn4o10hoa8majb8i21bjkb.jpg
de Gabriel Dano    |    11 Mai 2021   •   23:02

La rândul său, mişcarea islamistă lansează rachete în direcţia teritoriului israelian. Cel puțin două persoane au murit și cinci au fost rănite, în urma unui nou atac cu rachete lansate de Hamas.

„Două femei au murit. Una avea 65 de ani, cealaltă 40 de ani. Încă nu le putem anunţa identitatea”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al echivalentului Crucii Roşii în Israel.

Hamas a anunțat că a lansat 137 de rachete în „cinci minute” marţi după-amiază împotriva oraşelor Aşkelon şi Aşdod, lansările simultane fiind menite să ocolească scutul antirachetă al Israelului. În Fâşia Gaza, 26 de persoane ar fi fost ucise luni în urma atacurilor israliene împotriva Hamas şi grupării Jihadul Islamic.

Atacul Hamas a venit la câteva ore după ce mișcarea islamistă a avertizat Israelul că va trage rachete în Tel Aviv dacă IDF va continua să lovească clădirile din Fâșia Gaza.

O altă rachetă a lovit un autobuz în Holon, chiar la sud de Tel Aviv. Patru persoane au fost rănite în Holon, inclusiv șoferul, care se află în stare critică. Alte trei persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au suferit rănii medii, în urma atacului, informează The Jerusalem Post.

În urma atacului, Aeroportul Ben Gurion a fost închis, cursele fiind redirecționate către Cipru, după cum informează The Times of Israel.

 

 

×
Subiecte în articol: Israel Gaza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close