Antena 3 CNN Externe O casă a fost luată pe sus de tornadă și mutată 50 de metri mai încolo

O casă a fost luată pe sus de tornadă și mutată 50 de metri mai încolo

casa distrusa de tornada
O casă a fost luată pe sus de tornadă și mutată 50 de metri mai încolo. Proprietarul a povestit clipele de groază pe care le-a trăit. FOTO: Getty Images
de G.M.    |    16 Oct 2024   •   08:43

Au trecut câteva zile de când uraganul Milton a măturat coasta golfului din Florida și a lăsat pagube inimaginabile. Un bărbat povesteşte clipele de groază prin care a trecut în momentul în care uraganul i-a smuls casa din fundație. 

Localnicul din Okeechobee, Mike Kalin spune că a fost luat prin surprindere. Avea obloanele bine fixate, dar nu a fost nevoie să vadă pentru a ști că era vorba despre o tornadă.

Mike Kalin: "M-am agățat de ușa din față, unde sufla. Nu glumesc". 

Mike și soția sa, Elizabeth s-au mutat în Dixie Ranch Acres în urmă cu doi ani, sperând să își construiască o casă de vis. Aici a fost o casă foarte frumoasă, cu un acoperiș până aici, apoi de aici încolo era spaţiu liber. Acum, micul lor sanctuar este distrus, sfărâmat și împrăştiat în jur.

Reporter: Ce-i cu tot metalul din spate?

Mike Kalin: "Acest metal era garajul meu"

Furia tornadei este vizibilă pe măsură ce conduci prin cartier și de-a lungul autostrăzii 98: camioane de construcții întoarse pe toate părțile și ceea ce pare a fi o casă întreagă nivelată chiar lângă o fermă de lapte. La mică distanţă, spre sud, vecinii ne spun că un cuplu de pensionari se luptă pentru viața lor după ce au fost răniţi.

Casa lor mobilă a fost smulsă din pământ și aruncată la 50 de metri distanță, cu ei înăuntru. Reprezentanții serviciilor de urgență spun că soția a fost găsită prinsă sub mașina de spălat, în timp ce soțul ei a fost descoperit la 6 metri distanță.

Mike Kalin: "Odată ce am văzut chestia asta, am crezut că oamenii aceştia sunt morți, dar nu este așa - au supraviețuit. Și este un miracol. Este... doar Dumnezeu făcut o minune în acest caz, nu există nicio îndoială în privința asta."

Accidentul la limită este o amintire a ceea ce contează cel mai mult, inspirându-l pe Mike și pe alții să continue să meargă înainte.

Mike Kalin: "Este ceea ce vom face. Vom încerca să recuperăm totul. Nu vom renunța. Eu nu sunt un laș. N-am renunțat niciodată. Nu o să renunț nici acum".  

×
Subiecte în articol: uragan SUA pagube uragan
Parteneri
x close