Antena 3 CNN Externe O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena. Nu a provocat victime

O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena. Nu a provocat victime

O bombă a explodat în apropiere de Acropola din Atena. Nu a provocat victime
Foto: greece-athens.com
27 Mar 2013   •   23:29

O bombă a explodat miercuri în apropiere de Acropola din Atena fără a provoca victime, a anunţat poliţia greacă, conform căreia acest atentat viza aparent domiciliul unui armator grec, informează AFP.
   
"Un cotidian grec a primit la ora 20:10 un apel anonim care anunţa că o bombă va exploda la 20:30 în faţa reşedinţei armatorului Tsakos", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.
   
Zona în cauză a fost evacuată şi până acum nu există informaţii despre victime, conform aceleiaşi surse.
   
Bomba era ascunsă într-un rucsac negru amplasat la intrarea imobilului vizat, conform sursei. Imobilul se află la câteva sute de metri sub Acropola, o zonă foarte vizitată de turişti în capitala greacă.
   
Grupul Tsakos figurează printre cele mai importante companii maritime ale Greciei. Nu se ştie până în prezent care membru al familiei Tsakos ar fi fost ţinta atentatului.
   
Nikos Tsakos, în vârstă de 50 de ani, fiul fondatorului companiei maritime, Panagiotis Tsakos, a fost membru în consiliul de administrare al Bank of Cyprus, una dintre instituţiile financiare implicate în tulburările crizei care afectează insula mediteraneană, puternic legată din punct de vedere economic cu Grecia.
   
Duminică, o bombă de mică putere a explodat în faţa unei filiale a Bank of Cyprus la Limassol, oraş din sudul insulei.
   

×
Subiecte în articol: victime
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close