Antena 3 CNN Externe O băutura energizantă este bănuită că a dus la decesul a 5 persoane

O băutura energizantă este bănuită că a dus la decesul a 5 persoane

O băutura energizantă este bănuită că a dus la decesul a 5 persoane
23 Oct 2012   •   13:51

Părinţii unei adolescente de 14 ani, din Hagerstown, SUA, care a murit în luna decembrie, au dat în judecată compania producătoare a băuturii Monster Energy Drink.
Cei doi sunt de părere că ingredientele acestei băuturi, în special cafeina, au dus la moartea fiicei sale.
În certificatul medico-legal se specifică că decesul a survenit în urma unei aritmi cardiace, pe fondul unei intoxicări cu cafeină, fapt ce a împiedicat inima să mai pompeze sânge.

Plângerea penală a fost înaintată Tribunalului din Riverside, California. Portivit avocaţilor familiei, Anais Fournier a intrat în stop cardio-respirator, după ce a consumat două doze din respectiva băutură, într-un interval de 24 de ore.

Reprezentanţii companiei nu cred că "Monster" este responsabilă de moartea tinerei. Ei au spus că vor combate în instanţă toate acuzaţiile.

Departamentul American de Control Alimentar şi al Medicamentelor (FDA) a remis un comunicat în care precizează că investighează cinci decese, care ar putea fi asociate cu consumul băuturii energizante, "Monster".
Purtătorul de cuvânt FDA, Shelly Burgess, a declarat că din 2009 până în iunie 2012, autoritatea americană a primit mai multe sesizări, printre care şi cele legate de "Monster".
"FDA investighează orice caz care poate răni sau ucide populaţia. Deocamdată nu avem suficiente elemente pentru a confirma că această băutură reprezintă un risc", a adăugat Burgess, pentru NY Daily News.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close