Antena 3 CNN Externe Operatiune uriașă de salvare în Canalul Mânecii. O barcă cu migranți s-a scufundat. Cel puțin 12 morți, printre care și copii

Operatiune uriașă de salvare în Canalul Mânecii. O barcă cu migranți s-a scufundat. Cel puțin 12 morți, printre care și copii

opera?iune salvare migran?i profimedia
Operațiune de salvare pe Canalul Mânecii după scufundarea unei ambarcațiuni cu migranți. Sursă: Profimedia Images
de A.I.    |    03 Sep 2024   •   15:41

O operațiune majoră de salvare a fost declanșată, marți, de autoritățile franceze după ce o barcă având la bord numeroși migranți care încercau să ajungă în Marea Britanie s-a scufundat în apele Canalului Mânecii, relatează BFMTV și Sky News. BBC anunță că printre cei 12 morți se află și copii. 

Paza de coastă franceză a anunțat că operațiunea vizează recuperarea a aproximativ 50 de persoane, care au nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit oficialilor, alte 10 persoane se află în stare critică, după ce au suferit stop cardio-respirator.

BFMTV a transmis că au fost consemnate mai multe decese, fără a indica imediat un număr exact.

Incidentul s-a petrecut în largul coastelor localității Le Portel, la aproximativ 45 de kilometri sud-vest de Calais.

Postul France 3 a difuzat informația conform căreia la bordul ambarcațiunii care s-a scufundat se aflau cel puțin 100 de migranți.

Conform sursei citate, mai mulți dintre migranții salvați au fost transportați pe calea aerului până în portul vecin, Boulogne-sur-Mer.

Jurnaliștii francezi au remarcat prezența mai multor prelate albe pe cheiul portului localității în dreptul căreia s-a petrecut naufragiul.

2.000 de migranți au ajuns în Anglia cu barca doar în ultimele șapte zile

Presa internațională amintește că, în ianuarie anul trecut, cinci migranți au murit în zona Pas-de-Calais, în timpul unei tentative de a traversa Canalul Mânecii către Regatul Unit.

Combaterea migraţiei ilegale a fost declarată drept urgență de guvernele britanic şi francez.

Peste 2.000 de persoane au ajuns în Regatul Unit în mici ambarcaţiuni în ultimele şapte zile, potrivit datelor furnizate de executivul de la Londra.

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer s-au angajat să coopereze mai strâns pentru a pune capăt rutelor pentru migranţi.

Canalul Mânecii este una dintre căile de navigaţie cele mai aglomerate din lume iar curenţii sunt puternici în prezent, ceea ce face ca traversarea cu ambarcaţiuni mici și aglomerate, precum cele care transportă migranți, să fie extrem de periculoasă.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close