Antena 3 CNN Externe O barcă a naufragiat pe „ruta morții” din largul Insulelor Canare din Spania: cel puțin 9 migranți morți și alți 48 dați dispăruți

O barcă a naufragiat pe „ruta morții” din largul Insulelor Canare din Spania: cel puțin 9 migranți morți și alți 48 dați dispăruți

barca rasturnata getty
În total, 84 de persoane erau prezente pe ambarcațiune. Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    28 Sep 2024   •   14:10

O ambarcațiune care transporta migranți s-a răsturnat în largul insulelor Canare din Spania în timpul nopții, omorând cel puțin nouă persoane și lăsând 48 dispărute, a declarat sâmbătă serviciul național de salvare maritimă, notează Times of India.

În total, 84 de persoane erau prezente pe ambarcațiune, de unde a fost făcut un apel de ajutor în jurul orei 00:15 noaptea, notează Actual News Magazine. 27 de persoane au fost salvate, potrivit comunicatului de presă al salvării maritime spaniole. Nava care a pornit să îi salveze pe naufragiați a observat la sosirea în zonă că ambarcațiunea „s-a răsturnat”.

La începutul lunii septembrie, scufundarea unei ambarcațiuni cu migranți care încerca să ajungă în Europa se soldase deja cu cel puțin 39 de morți în largul coastelor Senegalului. Mii de migranți și-au pierdut viața în ultimii ani încercând să ajungă din Africa în Europa pe ruta periculoasă a Atlanticului, în principal prin arhipelagul spaniol al Canarelor, la bordul unor ambarcațiuni aglomerate și adesea în stare proastă.

La sfârșitul lunii august, Spania a semnat acorduri cu Mauritania și Gambia pentru consolidarea cooperării împotriva traficanților de migranți ilegali către Europa și în favoarea unei migrații reglementate, în timpul unui turneu al prim-ministrului spaniol. La 15 august, 22 304 migranți sosiseră în Canare de la începutul anului, față de 9 864 în aceeași perioadă din 2023, ceea ce reprezintă o creștere de 126 %.

Aceaastă rură maritimă între Africa şi Canare este o adevărată „rută a morţii”, deoarece traversările au loc cu ambarcaţiuni înţesate şi prost echipate să reziste curenţilor foarte puternici în această zonă a Oceanului Atlantic, care cauzează numeroase naufragii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close