Antena 3 CNN Externe O bandă de neo-nazişti din Frăţia Ariană destructurată în SUA. Cine erau Peckerwoods, afiliaţi mafiei albilor din închisori

O bandă de neo-nazişti din Frăţia Ariană destructurată în SUA. Cine erau Peckerwoods, afiliaţi mafiei albilor din închisori

suprematia alba
Neo-nazismul este strâns legat de ideologia supremaţiei albe. Sursa foto: GettyImages
de M.P.    |    04 Oct 2024   •   10:28

68 de membri ai unei bande suspectate de legături cu ideologia supremația albilor au fost inculpați miercuri în zona Los Angeles în cadrul unei acțiuni de amploare, au declarat procurorii federali din SUA.

Membrii și asociații bandei Peckerwoods au fost inculpați într-o acţiune de anvergură federală, care a inclus acuzații de tâlhărie, trafic de arme de foc, trafic de droguri și fraudă financiară, potrivit oficialilor, conform CNN.

Acuzațiile federale anunțate miercuri nu au inclus unele privind un atac planificat iminent, dar Martin Estrada, procurorul federal pentru districtul central din California, a declarat „Acest grup are ca misiune să planifice atacuri împotriva minorităților rasiale, etnice, religioase. ... Nu vom aștepta următoarea tragedie pentru a lua măsuri”.

Peste 40 dintre presupușii membri și asociați ai bandei Peckerwoods au fost arestați miercuri sau se aflau deja în arest în ceea ce a fost „una dintre cele mai mari acțiuni din istoria Departamentului de Justiție împotriva unei organizații neo-naziste, de supremație albă, extremiste violente”, a declarat Estrada.

Banda Peckerwoods are sediul în San Fernando Valley din Los Angeles și este „în esență, o filială locală a Frăției Ariene”, a declarat Akil Davis, director adjunct al FBI responsabil de biroul din Los Angeles. 

Frăţia Ariană este o organizaţie de tip mafiot lansată în sistemul închisorilor din SUA.

Aliniindu-se la Frăția Ariană, membrii bandei locale pot comite o varietate de infracțiuni în afara închisorii și pot da bani colegilor lor încarcerați, a spus Estrada. Banda beneficiază, de asemenea, de alianța Frăției cu Mafia mexicană, oferindu-le „o mai mare libertate de a comite infracțiuni în exterior”, a adăugat Estrada.

„Ceea ce îi distinge cu adevărat, ceea ce îi definește este ura și animozitatea lor față de minoritățile rasiale, etnice și religioase”, a spus Estrada.

Un membru arestat anterior a proferat amenințări online împotriva evreilor, iar la domiciliul său au fost găsite mesaje pline de ură, a detaliat Estrada.

Banda adoptă numele Peckerwoods, pe care Estrada l-a descris ca fiind un nume derogatoriu folosit anterior pentru caucazieni în sistemul penitenciar.

Grupul își afișează afilierea la ideologia neonazistă prin tatuaje, îmbrăcăminte și pe rețelele de socializare și colecționează articole naziste, inclusiv svastici și steaguri confederate, a declarat Estrada.

În timpul anchetei, forțele de ordine au confiscat cantități mari de arme de foc ilegale, „componente pentru fabricarea de bombe” și zeci de kilograme de fentanil, metamfetamină și heroină, au declarat oficialii.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă o pedeapsă maximă cu închisoarea federală pe viață, potrivit Biroului Procurorului General al SUA pentru Districtul Central din California.

×
Subiecte în articol: fratia ariana SUA neo-nayism
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close