Antena 3 CNN Externe Nunta reginei Elisabeta a II-a va fi reconstituită

Nunta reginei Elisabeta a II-a va fi reconstituită

Nunta reginei Elisabeta a II-a va fi reconstituită
16 Mai 2007   •   23:46

Expoziţia estivală tradiţională de la Palatul Buckingham va fi consacrată anul acesta ceremoniei de căsătorie a reginei Elisabeta a II-a şi a prinţului Philip. Cei doi sărbătoresc anul acesta nunta de diamant. Ziua nunţii reginei Elisabeta a II-a, 20 noiembrie 1947, va fi reconstituită mai ales datorită filmelor de arhivă. Vizitatorii vor putea vedea ceremonia de căsătorie care a avut loc la biserica Westminster, în centrul Londrei, dar şi pregătirile din culise.

Rochia din mătase de culoarea fildeşului, acoperită cu cristale şi cu 10.000 de perle, purtată de cea care pe atunci era prinţesa Elisabeta, în vârstă de 21 de ani, va fi expusă alături de rochiile purtate de bunica sa, regina Maria, şi mama sa, regina Elisabeta, mai cunoscută publicului sub titlul de regina-mamă, informează Mediafax.

Uniformele militare purtate de regele George al VI-lea, tatăl tinerei prinţese, şi de logodnicul ei, locotenentul Philip Mountbatten, în vârstă de 26 de ani, vor face şi ele parte din expoziţie.

Bijuterii din colecţia personală a reginei, printre care şi o brăţară pe care prinţul Philip i-a oferit-o reginei cu ocazia nunţii, vor fi expuse alături de cadouri de căsătorie oferite de Mahatma Gandhi, papa Pius al XII-lea, preşedintele chinez Chang Kai-Shek şi preşedintele american Harry Truman. Expoziţia va avea loc în perioada 28 iulie - 25 septembrie.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close