Antena 3 CNN Externe A început cea mai scumpă nuntă din istorie: Moștenitorii miliardari Anant Ambani și Radhika Merchant se căsătoresc. Surorile Kardashian, Rihanna și Bieber, la petrecerile-maraton

A început cea mai scumpă nuntă din istorie: Moștenitorii miliardari Anant Ambani și Radhika Merchant se căsătoresc. Surorile Kardashian, Rihanna și Bieber, la petrecerile-maraton

Cea mai scump? nunt? din istorie: Anant Ambani ?i Radhika Merchant
Mirii, cu familia și invitații la nunta anului 2024. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    12 Iul 2024   •   18:12

Un moștenitor miliardar, fiul celui mai bogat om din Asia, se căsătorește cu iubita sa, în cadrul unei ceremonii fastuoase, evaluată drept cea mai scumpă nuntă din istorie, potrivit BBC.

Nunta din Mumbai are loc între 12 și 14 iulie, în casa părinților lui Anant, Mukesh și Nita Ambani, o reședință de 27 de etaje numită Antilia, precum și la Jio World Convention Centre, deținut de familie, un resort cu o capacitate de peste 16.000 de persoane.

Procesiunea de nuntă mirelui magnat a început în orașul indian Mumbai. Anant Ambani, fiul președintelui Reliance Industries, Mukesh Ambani, urmează să se căsătorească cu Radhika Merchant, fiica magnaților din industria farmaceutică Viren și Shaila Merchant.

Vineri, mirele a plecat de la reședința sa într-o luxoasă mașină roșie acoperită cu șiruri de flori albe, în timp ce invitații bucuroși dansau în jurul ei. Nunta extravagantă de patru zile este ultima etapă dintr-un șir de petreceri fastuoase pe care familia le-a organizat începând cu luna martie.

În GALERIA FOTO de mai jos puteţi vedea imagini cu mirii, cu familia mirelui și invitații de la nunta anului 2024.

Surorile Kardashion, Kim și Khloe, fostul premier britanic Tony Blair, cântărețul Justin Bieber, actorul John Cena, Rihanna, actrița Priyanka Chopra și soțul ei, cântărețul Nick Jonas, Salman Khan, se numără printre invitații internaționali prezenți la evenimentele organizate de familiile celor doi miri.

Procesiunea, cunoscută sub numele de baraat, se îndreaptă spre locul nunții - un centru de convenții deținut de familie. Mireasa și mirele vor face schimb de ghirlande, apoi are loc Pheras, principalul ritual de nuntă în care cuplul se plimbă de șapte ori în jurul focului sacru.

Cât costă cea mai scumpă nuntă din istorie

Familia Ambanis nu a dezvăluit cât îi costă această nuntă, dar organizatorii de nunți estimează că aceștia au cheltuit deja între 11 și 13 miliarde de rupii (132-156 milioane de dolari).

S-a zvonit că Rihanna ar fi fost plătită cu 7 milioane de dolari (5,5 milioane de lire sterline) pentru prestația sa, în timp ce cifra sugerată pentru Bieber este de 10 milioane de dolari.

Cine este mirele miliardar

Mukesh Ambani, 66 de ani, este în prezent al 10-lea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 115 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Reliance Industries, fondată de tatăl său în 1966, este un conglomerat masiv care operează în sectoare care variază de la petrol și comerț cu amănuntul, la servicii financiare și telecomunicații.

Anant Ambani este cel mai tânăr dintre cei trei copii ai săi, toți făcând parte din consiliul de administrație al Reliance Industries. Tânărul de 29 de ani este implicat în activitățile energetice ale Reliance și face parte din consiliul de administrație al Reliance Foundation.

Nunta anului 2024 ține câteva zile. Cine participă

Vineri, cuplul se va căsători în cadrul unei ceremonii tradiționale hinduse la Jio World Convention Centre. Familia va organiza o recepție grandioasă în acest weekend, înainte de o recepție finală pentru personalul lor casnic, luni.

Fotografiile și înregistrările video cu Kim Kardashian, care se află în oraș împreună cu sora sa Khloé Kardashian, au fost postate pe internet. Surorile ar fi adus cu ele și o echipă de stiliști, inclusiv celebrul hairstylist Chris Appleton, împreună cu un grup de producători pentru a surprinde fiecare detaliu al călătoriei lor.

Fostul președinte indian Ram Nath Kovind, Înaltul Comisar britanic în India Lindy Cameron și ambasadorul SUA în India Eric Garcetti se află, de asemenea, în oraș pentru a participa la nuntă.

Poliția din Mumbai a catalogat nunta drept un "eveniment public", deoarece la ea vor participa mai multe personalități internaționale și indiene, relatează agenția de presă Reuters. Poliția orașului a impus, de asemenea, restricții de circulație în jurul locului de desfășurare.

De vineri până luni, drumurile din jurul centrului de convenții vor fi deschise doar pentru "vehiculele de eveniment" între ora 13:00, ora Indiei și miezul nopții, a precizat aceasta.

Rajan Mehra, CEO al companiei de charter aerian Club One Air, a declarat pentru Reuters că familia a închiriat trei avioane Falcon-2000 pentru a transporta invitații la nuntă la eveniment.

Petrecerile luxoase premergătoare nunții au început încă din martie

Sărbătorile extravagante dinaintea nunții au făcut deja furori în presa indiană, iar rețelele de socializare vuiesc despre apropiatul eveniment.

În martie, cuplul a organizat o petrecere de trei zile înaintea nunții în orașul Jamnagar din vestul țării, la care au participat aproximativ 1 200 de invitați de marcă, inclusiv Mark Zuckerberg și Bill Gates. Un spectacol de lumini elaborat, cu 5.500 de drone, a luminat cerul deasupra unui palat de sticlă construit la comandă pentru festivități, unde petrecăreții au dansat toată noaptea pe un concert susținut de nimeni alta decât Rihanna.

Apoi, într-un weekend de la sfârșitul lunii mai, cuplul a organizat o croazieră mediteraneană de patru zile pentru prieteni și familie, care a făcut mai multe escale în Europa și a inclus o mulțime de vedete de la Bollywood, cu spectacole susținute de Katy Perry, Backstreet Boys și starul de operă Andrea Bocelli.

În iunie, familia Ambanis a organizat o altă petrecere premergătoare nunții, de data aceasta o croazieră de lux din Italia până în Franța. Backstreet Boys, Katy Perry și Pitbull au cântat pentru cei 800 de invitați, printre care se aflau vedete de la Bollywood și jucători de cricket.

Apoi a venit runda finală de sărbători, care a început la începutul acestei săptămâni, când Bieber a aterizat în Mumbai. Rețelele sociale au fost inundate cu fotografii și videoclipuri cu el cântând în fața unui public extaziat.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close