Antena 3 CNN Externe Numărul sinuciderilor soldaţilor americani, mai mare decât după Războiul din Golf

Numărul sinuciderilor soldaţilor americani, mai mare decât după Războiul din Golf

Numărul sinuciderilor soldaţilor americani, mai mare decât după Războiul din Golf
16 Aug 2007   •   19:07

Forţele terestre au raportat 99 de sinucideri confirmate în 2006, comparativ cu 87 în 2005. Acestora li se adaugă alte două decese înregistrate anul trecut şi suspectate ca fiind sinucideri, dar care nu au fost confirmate ca atare de serviciul medical al armatei. Principalele cauze ale sinuciderilor sunt problemele sentimentale, financiare şi legale, ca şi ?problemele ocupaţionale/operaţionale?. Din numărul total al cadrelor militare, Forţele terestre au înregistrat, în 2006, 17,3 sinucideri la suta de mii de militari, incluzând şi cele două decese neconfirmate încă. Numărul este în creştere faţă de cele 12,8 sinucideri la suta de mii de militari, în 2005. În 2006, 30 din cele 99 de sinucideri confirmate s-au produs în zonele de război, potrivit statisticilor. Anul acesta au fost înregistrate 44 de sinucideri în cadrul Forţelor terestre, dintre care 17 în Irak şi Afganistan, arată cifrele oficiale.

Peste 1,5 milioane de trupe americane au fost desfăşurate în Irak şi Afganistan, începând din 2001. Forţele terestre, cea mai mare ramură a armatei americane, suferă în mod deosebit de pe urma desfăşurărilor multiple şi pe perioade lungi, ale cadrelor sale.

Statisticile privind numărul sinuciderilor urmează unei suite de studii care au demonstrat o creştere a numărului de probleme psihice în rândul personalului militar. În urma acestor studii s-a stabilit că armata nu a pus la dispoziţia membrilor săi servicii psihologice şi psihiatrice adecvate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close