Antena 3 CNN Externe Număr record de cazuri noi de coronavirus în Rusia, care devine a treia cea mai afectată țară din lume

Număr record de cazuri noi de coronavirus în Rusia, care devine a treia cea mai afectată țară din lume

Rusia a înregistrat marţi alte 10.899 de contaminări cu noul coronavirus, iar bilanţul a crescut la 232.243 de cazuri de la începutul epidemiei. Astfel, Rusia a depăşit Marea Britanie la numărul total de infectări, relatează Reuters.

o_1e84jp0i51m416uuo9p1po5h0rb.jpg
Sursa foto: Hepta
12 Mai 2020   •   17:14

Doar Statele Unite şi Spania au înregistrat în mod oficial mai multe contaminări cu SARS-Cov-2. Centrul rus de coordonarea luptei împotriva Covid-19 a anunţat de asemenea 107 morţi în ultimele 24 de ore.

Bilanţul total al deceselor a crescut la 2.116 de la începutul epidemiei. Cu toate acestea, jurnaliștii de la Financial Times au comparat rata mortașității din Moscova și Sankt Petersburg, din ultimii cinci ani și au descoperit că anul acesta au murit cu 1.444 mai mulți oameni decât în anii precedenți. Potrivit Financial Times, dacă aceste morți ar fi puse pe seama Covid-19, bilanțul deceselor în Rusia ar crește cu 70%.

Ministrul rus al Sănătății a recunoscut că infecția cu coronavirus nu este recunoscută ca principală cauză de deces în cazul pacienților cu alte afecțiuni asociate.

Timp de nouă zile la rând, Rusia a înregistrat peste 10.000 de cazuri noi, dar asta nu l-a împiedicat pe președintele Vladimir Putin să relaxeze măsurile antiepidemice. Astfel, de astăzi, rușii se întorc la muncă, în încercarea de a reporni economia.

 

×
Subiecte în articol: Rusia coronavirus relaxare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close