Antena 3 CNN Externe Numărul deceselor în Mariupol ar putea ajunge la 20.000 | Oamenii ”nici măcar nu pot să iasă afară să-i îngroape cei dragi”

Numărul deceselor în Mariupol ar putea ajunge la 20.000 | Oamenii ”nici măcar nu pot să iasă afară să-i îngroape cei dragi”

Consilierul primarului din Mariupol , Petr Andriushchenko, a declarat că în oraș s-a dezvoltat o situație catastrofală, iar numărul victimelor bombardamentelor rusești s-ar putea apropia de 20.000.

Matiupol
Sursa foto: Twitter/MPMaria_Ionova
de Alexandra Ionescu    |    15 Mar 2022   •   09:32

"Avem date despre civili morți care nu corespund realității, deoarece sunt primite de la poliție, care e coordonată cu instituțiile medicale. Este vorba despre o mână mică de oameni despre care avem informații. De ieri (13 martie - n.red.) , era vorba de 1800 de oameni. Acum patru zile vorbeam despre scenariul „optimist” – vreo 10 mii de victime.

Dar cu intensitate crescută  a bombardamentelor, putem spune că dacă blocada se termină acum și putem începe cel puțin să-i căutăm pe acești oameni, numărul victimelor se va apropia de 20.000”, a spus Andriushchenko.

El a menționat că cimitirul orașului se află pe teritoriul controlat de armata rusă, astfel că morții sunt îngropați „în curți, pe străzi”. Cu toate acestea, din cauza intensității bombardamentului, oamenii „nici măcar nu pot să iasă afară să-i îngroape cei dragi”.

Andriușcenko a mai adăugat că oamenii sunt evacuați din Mariupol pe riscul lor, deoarece nu există garanții din partea armatei ruse. Securitatea este garantată doar în zona controlată de armata ucraineană.

La rândul său, Consiliul orăşenesc Mariupol a spus că, potrivit informaţiilor oficiale şi confirmate, la sfârşitul zilei de luni, 14 martie, numărul morţilor este de aproximativ 2357 de persoane.

Luni, Aleksei Arestovich, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, a declarat că numărul morților a depășit deja 2,5 mii de persoane"Peste 2.500 de oameni au fost uciși - asta arată rapoartele oficiale ale autorităților locale, din câte am înțeles. Și aceasta este o catastrofă", a spus el.

Pe 13 martie, consiliul orașului Mariupol a anunțat că ultimele provizii de hrană și apă se epuizează în oraș. Tot acolo „nu există lumină, apă, căldură, aproape deloc comunicații mobile”.

Pe 14 martie, viceprim-ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereshchuk, a raportat că situația din Mariupol se deteriorează, iar oamenii se luptau pentruhrană și apă. Potrivit acesteia, informațiile Federației Ruse conform cărora proviziile umanitare au ajuns în oraș nu sunt adevărate, potrivit Unian.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close