Antena 3 CNN Externe Numai preşedintele nostru tace. Protestele românilor au atras atenţia Statelor Unite. Vezi mesajul transmis

Numai preşedintele nostru tace. Protestele românilor au atras atenţia Statelor Unite. Vezi mesajul transmis

Numai preşedintele nostru tace. Protestele românilor au atras atenţia Statelor Unite. Vezi mesajul transmis
de O.P.    |    20 Ian 2012   •   06:18
Seria de proteste de la Bucureşti a atras atenţia Statelor Unite. Într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al administraţiei americane, Victoria Nuland a făcut apel la autorităţile române şi la protestatarii din Bucureşti să se abţina de la violenţe.

"Avem ţări în Europa şi ţări în lume care se confruntă cu reacţiile populare faţă de măsurile de austeritate luate de Guverne din cauza crizei economice. Spunem României şi românilor ce le-am spus şi altora, grecilor: susţinem dreptul persoanelor din toată lumea de a protesta şi de a-şi exprima punctul de vedere în maniera pacifistă, dar facem apel atât la protestatari, cât şi la autorităţi să se abţină de la orice fel de violenţă.

Evident, nu vom dicta României cum să-şi gestioneze afacerile interne, sunt decizii pe care Guvernul României le ia, în consultare cu Parlamentul şi poporul. Comentariul meu este legat doar de faptul că sunt oameni care protestează faţă de măsurile de austeritate. Toţi trebuie să luăm decizii individuale de importanţă naţională, şi toţi încercăm să facem asta în funcţie de politicile pe care le aplicăm pentru a face faţă crizei".
 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close