Antena 3 CNN Externe Noul regulament european pentru pescuit limitează capturile de peşte

Noul regulament european pentru pescuit limitează capturile de peşte

Noul regulament european pentru pescuit limitează capturile de peşte
15 Noi 2008   •   11:49

Noul regulament european destinat pescuitului industrial prevede mai puţine capturi de peşte din ape. Comisia Europeană vrea să controleze mai strict activităţile de pescuit, după ce exploatarea neraţională a adus această industrie aproape de colaps. Noul regulament, mult mai strict, a fost propus după ce Comisia Europeană a ajuns la concluzia că exploatarea piscicolă necontrolată a creat un adevărat haos în sistem.
Controlul şi limitarea capturilor sunt principiile după care se vor ghida, în viitor, politicile comune în domeniul pescuitului. Potrivit ziariştilor de la Jurnalul Naţional, Comisia Europeană vizează standarde mai ridicate în pescuit şi utilizarea unor tehnologii moderne de verificare. Sistemul de monitorizare a navelor prin satelit, jurnalul de bord electronic şi sistemul electronic de raportare a datelor privind capturile vor fi standard pentru toate statele comunitare.
Acestea vor trebui să asigure nu numai un control mai riguros al activităţilor de pescuit, dar şi o implementare uniformă a politicii comune în domeniu. Regulamentul urmăreşte, de asemenea, creşterea capacităţii comisiei de a interveni pentru a se asigura că statele membre implementează şi aplică efectiv noile norme.
Toate statele Uniunii vor avea obligaţia de a verifica activităţile de-a lungul întregului proces de producţie al produselor pescăreşti, inclusiv la momentul debarcării, procesării, transportării şi comercializării.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close