Antena 3 CNN Externe Noul Guvern este în atenţia presei străine

Noul Guvern este în atenţia presei străine

Noul Guvern este în atenţia presei străine
02 Apr 2007   •   12:48

Presa europeană a reacţionat imediat la schimbările anunţate la Bucureşti. În toate articolele, se regăseşte aceeaşi idee: premierul Tăriceanu a dizolvat coaliţia de guvernare, în urma divergenţelor dintre partide. Jurnaliştii străini continuă să urmărească atent scandalul politic de la Bucureşti.

Financial Times comentează decizia premierul Călin Popescu Tăriceanu, de a dizolva coaliţia care a reuşit să facă din România un stat mebru al Uniunii Europene. Aceeaşi publicaţie aminteşte că, în situaţia actuală, nu e neapărat nevoie de alegeri anticipate, în condiţiile în care PSD-ul din opoziţie ar putea sprijini noul guvern minoritar condus de Tăriceanu.

Reuters scrie că Tăriceanu şi-a restructurat guvernul în încercarea de a pune capăt unei crize politice care a dus la întârzierea reformelor, necesare pentru ca România să primească o notă bună în cadrul Uniunii Europene. Tot Reuters aminteşte că premierul a renunţat la cei opt miniştri ai Partdiului Democrat, cu care liberalii alcătuiau coaliţia de guvernare.

Şi reprezentanţii companiei de consultanţă şi audit PricewaterhouseCoopers cred că evoluţia mediului politic din România din ultima perioadă va influenţa procesul de privatizare, dacă instituţiile implicate nu vor elabora politici coerente în domeniu.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close