Antena 3 CNN Externe Nouă morţi şi 29 de răniţi în Ucraina, după un atac al Rusiei în oraşul natal al lui Zelenski

Nouă morţi şi 29 de răniţi în Ucraina, după un atac al Rusiei în oraşul natal al lui Zelenski

Preşedintele Ucrainei cere din nou Occidentului mai multe sisteme de apărare antiaeriană 

profimedia-0881101577
de Georgiana Adam    |    13 Iun 2024   •   11:09

Nouă persoane au fost ucise şi 29 rănite miercuri, în urma unui atac cu rachetă al Rusiei asupra oraşului Krivoi Rog din sudul Ucrainei, localitatea natală a preşedintelui Volodimir Zelenski, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

În plus, Zelenski a cerut din nou Occidentului să livreze mai multe sisteme de apărare antiaeriană ţării sale.

Şeful Consiliului de Apărare din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, a declarat că invadatorii au lansat o rachetă Iskander-M asupra oraşului, conform agenţiei de presă Unian.

„Operaţiunile de salvare au fost finalizate. Nouă persoane au murit, iar alte 29 sunt rănite. Printre cei răniţi sunt şi cinci copii", a indicat pe Telegram ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenko.

Zelenski a publicat o înregistrare video făcută de echipele de salvare la locul tragediei, arătându-le căutând supravieţuitori printre dărâmăturile încă fumegânde ale unei clădiri.

Preşedintele ucrainean şi-a reînnoit apelul către aliaţii occidentali ai Ucrainei de a-i livra noi sisteme de apărare antiaeriană pentru a putea contracara atacurile ruseşti.

„Sistemele moderne de apărare antiaeriană pot asigura o protecţie maximă persoanelor, oraşelor şi poziţiilor noastre. Avem nevoie de cât mai mult posibile de astfel de sisteme", a adăugat el.

Preşedintele ucrainean a insistat asupra acestei cereri şi marţi în cursul vizitei sale la Berlin.

Ucraina a fost vizată în noaptea de marţi spre miercuri de un nou baraj de rachete şi drone ruseşti care au luat ca ţintă în special capitala Kiev, aproape toate fiind interceptate de apărarea antiaeriană, potrivit autorităţilor.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close