Antena 3 CNN Externe Nouă morţi şi 13 răniţi într-un atentat cu maşină-capcană din Bagdad

Nouă morţi şi 13 răniţi într-un atentat cu maşină-capcană din Bagdad

Nouă morţi şi 13 răniţi într-un atentat cu maşină-capcană din Bagdad
13 Oct 2008   •   10:09

Nouă oameni au murit şi 13 au fost răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Bagdad. Explozia s-a produs într-o piaţă aglomerată din capitala irakiană. Maşina a fost parcată pe o arteră foarte circulată dintr-un cartier locuit de şiiţi, iar bomba a fost detonată la trecerea unei patrule de poliţie. Cei doi poliţişti din maşină au fost grav răniţi. Mai multe clădiri şi autovehicule din zonă au fost avariate.
Explozia s-a produs duminică în cartierul Bayaa, locuit de şiiţi, informează CNN. Atacul a avut loc în timp ce oficialii irakieni se întâlniseră să discute problemele legate de violenţele împotriva creştinilor din oraşul nordic Mosul. Preşedintele Jalal Talabani şi primul-ministru Nuri Al-Maliki au dezbătut subiectul securităţii şi a luptei împotriva terorismului după ce săptămâna trecută 900 de familii creştine au fost speriate de ameninţările cu moartea ale musulmanilor extremişti.
Preşedintele Talabani s-a întâlnit şi cu ambasadorul Statelor Unite pentru a discuta problemele de securitate, iar vicepreşedintele Tariq al-Hashemi a participat la o conferinţă de presă unde a declarat: "Statul, forţele de securitate şi forţele armate trebuie să adopte o poziţie fermă şi să îi protejeze pe creştini deoarece aceştia ne sunt parteneri în reconstruirea naţiunii."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat cu bomba Bagdad
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close