Antena 3 CNN Externe Nouă amenințare globală: Rusia anunță schimbări în doctrina sa nucleară pentru a contracara Occidentul

Nouă amenințare globală: Rusia anunță schimbări în doctrina sa nucleară pentru a contracara Occidentul

arme nucleare si steagul rusiei
Rusia anunță schimbări în doctrina sa nucleară pentru a contracara Occidentul. FOTO: Getty Images
de I.C.    |    01 Sep 2024   •   16:45

Rusia va face schimbări la doctrina sa nucleară ca răspuns la acţiunile Occidentului legate de conflictul din Ucraina, a declarat duminică viceministrul de externe Serghei Riabkov, transmite Agerpres, care citează Reuters și TASS.

Riabkov nu a precizat despre ce schimbări va fi vorba.

Doctrina nucleară actuală a Rusiei, stabilită printr-un decret al preşedintelui Vladimir Putin în 2020, prevede că armele nucleare pot fi folosite în cazul unui atac nuclear din partea unui inamic sau în situaţia unui atac convenţional care ameninţă existenţa statului.

'Aşa cum noi am spus în mod repetat, munca este într-un stadiu avansat şi există o direcţie clară de a face ajustări', a declarat Riabkov.

El a afirmat că decizia 'este legată de cursul de escaladare al adversarilor noştri occidentali în legătură cu' conflictul din Ucraina.

Rusia, care acuză Occidentul că poartă un război împotriva sa prin intermediul Ucrainei, a mai indicat anterior că are în vedere modificări la doctrina sa nucleară, însă declaraţia lui Riabkov este cea mai categorică de până acum cu privire la acestea, arată Reuters.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close