Antena 3 CNN Externe Nou tratament pentru complicaţiile diabetului de tip 2

Nou tratament pentru complicaţiile diabetului de tip 2

Nou tratament pentru complicaţiile diabetului de tip 2
07 Ian 2008   •   13:19

Cei care suferă de diabet de tip 2 vor beneficia de un nou tratament care scade într-o mare măsură mortalitatea provocată de complicaţiile acestei boli. Revista The Lancet, citată de Jurnalul Naţional, a publicat rezultatele studiului Advance care demonstrează eficienţa noului tratament, care se adaugă celui urmat în mod obişnuit.

11.140 de persoane cu diabet de tip 2, din 20 de ţări au participat timp de patru ani şi jumătate la studiu. Rezultatele excelente ale tratamentului se datorează asocierii dintre două medicamente hipotensive, indapamid şi perindopril. Acestea ajută considerabil la scăderea tensiunii arteriale ceea ce determină o scădere cu 18% a deceselor provocate de accidentele cardiovasculare.

Problemele renale se reduc cu 20% iar incidenţa mortalităţii totale scade cu 14%. Această asociere de medicamente are foarte rar efecte secundare conform profesorului Michel Marre, diabetolog la Spitalul Bichat. Diabetul este o boală cronică caracterizată prin nivele ridicate ale gucozei în sânge (hiperglicemie).

Ea apare atunci când pancreasul nu produce insulină suficientă, sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă. Diabetul de Tip 2, numit diabetul vârstei adulte este cea mai obişnuită formă de diabet. Persoanele cu diabet tip 2 nu pot utiliza eficient insulina. Problema principală a bolnavilor de diabet de tip 2 sunt complicaţiile, în special renale şi cardiovasculare, complicaţii diminuate tocmai de acest nou tratament.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close