Antena 3 CNN Externe Nou pachet de măsuri fiscale, din cauza crizei financiare din SUA

Nou pachet de măsuri fiscale, din cauza crizei financiare din SUA

Nou pachet de măsuri fiscale, din cauza crizei financiare din SUA
21 Oct 2008   •   09:30

Criza financiară din Statele Unite impune lansarea unui nou pachet de măsuri fiscale. Este opinia preşedintelui Rezervei Federale americane. Declaraţia vine după ce autorităţile au început implementarea unui plan economic de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea sistemului bancar. În ciuda măsurilor luate, perspectivele economiei americane sunt destul de sumbre.
"Se pare că economia va continua să slăbească în următoarele trimestre, ceea ce înseamnă că riscăm ca declinul economic să se prelungească. În aceste condiţii, pare oportună implementarea unui nou pachet de măsuri fiscale", a declarat Ben Bernake, preşedintelui Rezervei Federale americane.
Guvernul SUA a operat în vara acestui an rambursări de taxe şi impozite de peste 100 de miliarde de dolari contribuabililor, pentru a impulsiona consumul şi dezvoltarea economiei. De atunci, consumatorii au cheltuit însă din ce în ce mai puţin. Vânzările de bunuri şi servicii au scăzut timp de trei luni consecutiv, până în septembrie. Oficialul american a spus că trebuie găsită o cale pentru relansarea creditelor.
"Dacă Congresul va aproba un nou pachet fiscal, ar trebui să ia în considerare măsuri de îmbunătăţire a accesului la credit pentru toată lumea. Acest gen de acţiuni ar putea promova dezvoltarea economică şi crearea de locuri de muncă", spune Bernake.
Preşedintelui Rezervei Federale a mai adăugat că stabilizarea sistemului financiar, deşi este un pas esenţial, nu va elimina rapid problemele cu care se confruntã SUA la nivel macroeconomic. Autorităţile americane au început în urmă cu puţin timp implementarea unui plan economic de 700 de miliarde de dolari pentru salvarea sistemului bancar.
Antena 3

×
Subiecte în articol: SUA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close