Antena 3 CNN Externe Nou medicament împotriva virusului HIV

Nou medicament împotriva virusului HIV

Nou medicament împotriva virusului HIV
07 Iun 2007   •   23:09

Un nou medicament împotriva virusului HIV, Maraviroc, va fi lansat în iulie în Africa de Sud, ţară grav afectată de această pandemie, a anunţat grupul farmaceutic Pfizer. Medicamentul a fost deja testat în Statele Unite de către organismul de control sanitar, informează Mediafax. Tratamentul se administrează pe cale orală şi va fi distribuit în mai multe ţări, dar mai ales în Africa de Sud.

Pfizer a produs mai multe tratamente împotriva virusului HIV dar a fost des criticat pentru campaniile sale publicitare. Recent, grupul a fost acuzat de fundaţia Healthcare de luptă împotriva maladiei SIDA că favorizează propagarea bolilor transmisibile pe cale sexuală prin marketingul "iresponsabil" făcut medicamentului Viagra.

Compania a precizat că medicamentul Maraviroc este unul dintre numeroasele tratamente pe care Pfizer le va produce în viitor. "Intenţia noastră este să lansăm patru - şase medicamente pe an în următoarea decadă", a declarat acesta, adăugând că grupul investeşte între 824 de milioane şi 1 miliard de euro pentru a pune la punct un produs.

Africa de Sud este cea mai afectată ţară din lume de virusul HIV, cu 5,5 milioane de persoane infectate la o populaţie de 47 de milioane.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close