Antena 3 CNN Externe Nou atentat sinucigaş la Moscheea Roşie (VIDEO)

Nou atentat sinucigaş la Moscheea Roşie (VIDEO)

Nou atentat sinucigaş la Moscheea Roşie <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Iul 2007   •   15:49

Haosul a pus stăpânire pe capitala Pakistanului, Islamabad, unde Moscheea Roşie a fost redeschisă, vineri, pentru prima dată după confruntarea sângeroasă dintre armată şi islamiştii înarmaţi. Cel puţin 14 oameni au pierit într-un atac sinucigaş iar moscheea a fost din nou ocupată de extremişti, care s-au retras după atentat.

Moscheea Roşie a fost luată cu asalt de militari la 10 iulie, după o săptămână de confruntări cu o grupare fundamentalistă baricadată în incintă. Potrivit bilanţului oficial, luptele au făcut circa 100 de victime, dar islamiştii susţin că numărul morţilor este mult mai mare. Asaltul de la 10 iulie a fost urmat de ameninţări ale reţelei al-Qaida şi de un val de atentate care au răpit peste 200 de vieţi omeneşti. Vineri, moscheea abia redeschisă a fost din nou invadată de sute de studenţi islamişti pe care forţele de securitate nu i-au putut opri.

Cea mai grea lovitură a venit, însă, după câteva ore. Un terorist sinucigaş şi-a detonat bomba în apropierea moscheei, într-una din cele mai aglomerate pieţe ale oraşului, în mijlocul unui grup de poliţişti care se odihneau după confruntări. Explozia a fost deosebit de violentă, iar corpurile unora din victime au fost aruncate la zeci de metri distanţă. Potrivit observatorilor, islamiştii sunt hotărâţi să-şi continue ofensiva sângeroasă împotriva preşedintelui pakistanez Musharraf. Tot vineri, un demnitar a fost asasinat într-un mare oraş din provincie. Moscheea Roşie a fost evacuată şi închisă din nou. Guvernul are informaţii că în oraş au mai sosit şi alţi viitori sinucigaşi, gata de noi atentate.

Imagini din timpul violenţelor din Islamabad

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close